RUČAK ZA DANAS: Karfiol zapečen u rerni je najkremastiji i najukusniji obrok bez mesa - lagan i poseban
Kafriol je povrće koje vezujemo za zimu. Ispohovan je mnogo kaloričan, ali zapečen u rerni predstavlja pravu eksploziju ukusa
Objavljeno: 12.01.2023. 08:55h
Autor:
Autor:
Naš današnji predlog za ručak je jedno lagano jelo bez mesa - karfiol.
Potrebno je:
- 1 velika glavica karfiola
- 2,5 dcl pavlake
- prezla
- 1-2 jajeta
- začini: so i biber, mlevena suva paprika
- 150 grama tvrdog sira
Priprema: Karfiol očistiti od listova i iseckati na cvetove. U ključalu i začinjenu vodu dodati karfiol i kuvati ga oko 10 minuta. U vatrostalnu činiju stavite par kašika prezle. Napravite preliv tako što ćete umutiti pavlaku i jaja, so i biber. U vatrostalnu činiju, na prezulu, stavite raskuvan karfiol. Malo ga izdrobite viljuškom. Preko njega prelijte fil od jaja i pavlake, a zatim i narendajte kačkavalj. Stavite u rernu da se sve zapeče. Prijatno!
( Stil )