KAKO SE PRAVE NAJBOLJE PALAČINKE? U smesu dodajte jedan sastojak i testo će uvek biti savršeno

Otkrijte rcept uz koji će vaše plačinke svaki put biti savršene.

Objavljeno: 23.12.2022. 13:05h 13:15h
Autor:
Recept za palačinke, Foto: Shutterstock

Palačinke - omiljena poslatica kako dece tako i starijih. Bilo da ih mažete s džemom, kremom ili nekim drugim namazom, retki su oni koji mogu da odole ukusnim plačinkama.

A kako bi bile mekane kao duša, donosimo trik iskusnih domaćica. Kako bi baš svaki put ispale savršene, u smesu bi trebalo dodati malo praška za pecivo.

Sastojci:

2 jaja

2 kašike biljnog ulja

1 šoljica mleka

2 šoljice brašna

2 kašike brašna

2 kašike šećera

3 kašičice praška za pecivo

¼ kašike soli

foto: Shutterstock

Pored praška za pecivo, i šoljice mleka bilo bi dobro dodati i jednu šoljicu mineralne vode.

Ako više mleka stavljate palačinke će ispasti više žilave, a mineralna voda pomoći će da se to ne dogodi i da budu mekane teksture.

Pomešajte navedene tečne sastojke, a zatim dodajte brašnaste. Umutite ručno ili mikserom i ostavite smesu da malo odstoji – to je još jedan trik za što ukusnije palačinke.

Ako je suditi po video objavama širom interneta i komentarima ljudi, palačinke će bolje ispasti ako tiganj okrenete naopako, prenosi Večernji list.

Snimak na YouTube pokazuje da se prvo zagreje tiganj, ali s obrnute strane. Ivice tiganja tako su okrenute prema gorioniku, dok se smesa za palačinku izliva na dno tiganja koje je prethodno nauljeno kako se palačinke ne bi lepile.