PRIZOR ZA PAMĆENJE
UŽIVANJE U EKSPLOZIJI UKUSA U CAMPANIA PIZZA GOURMET: Čuveni italijanski kuvar sinoć je priredio veče za pamćenje
Ne zna se koji je specijalitet Dijega Bonđovanija bio ukusniji
Autor:
Italijani su razbili mit koji kaže da ne treba jesti nakon 18 sati! Ljubitelji italijanske kuhinje fenomenalno su se proveli sinoć u restoranu Campania Pizza Gourmet, u okviru sedme po redu “Nedelje italijanske kuhinje u svetu” u saradnji sa akterima “Sistema Italije” u Srbiji (Agencija ICE, Institut za kulturu, Komora italijanski-srpskih privrednika i Konfindustrija Srbija).
Prestonički restoran priredio je gostima veče za uživanje u sjajnim specijalitetima poznatog italijanskog kuvara Dijega Bonđovanija koji donose autentični duh Napulja. Poput vrsnih kuvara iz ove zemlje, tako i Bonđovani smatra da ne treba previše komplikovati kod pripreme jela, jer se tajna savršenog ukusa ogleda u jednostavnosti i pažljivom usklađivanju ukusa.
Luka Gori, ambasador Italije u Srbiji istakao je da je “italijanska kuhinja simbol kvaliteta na globalnom nivou”, u šta su se sinoć uverili i svi posetioci restorana Campania Pizza Gourmet.
Druženju je prisustvovao i gospodin Robert Cinkota, direktor Italijanskog Instituta za kulturu, zajedno sa suprugom, kao i Tihana, prevodilac instituta.
Veliki broj ljudi sinoć se ugledao na Italijane, te su rako na večeru gledali kao na vreme koje porodica treba da provede na okupu, razmenjujući dnevne događaje i iskustva, a sve to dok uživaju u eksploziji ukusa italijanskih specijaliteta.
Iako italijanski specijalitet deluju kao nepresušna riznica kalorija, gosti su juče nakon 19 sati uživali u pravim malim zadovoljstvima. Italijani po tradiciji ne služe ogromne porcije, jer kvalitet uvek stavljaju ispred količine.
Rezultat dobrog jela su kvalitetne i originalne namirnice 100% napravljene u Italiji što je i uticalo na to da restoran "Campania Pizza Gourmet" bude izabran za ovo specijalno veče.
Bilo je jasno da je hrana vrhunska već kada je predjelo Scamorza e zucchine grigliate (grilovan scamorza sir i tikvice) nestalo sa tanjira munjevitom brzinom, a pretpostavka da su gosti bili samo gladni brzo je opovrgnuta sa istim ishodom i na narednim jelima.
Za prvo glavno jelo biralo se između Pasta alla Norma i Spaghetti alla Siciliana, dok je za drugo Dijego Bonđovani izdvojio oradu sa povrćem, kao i jagnjeće kotlete sa pistaćima.
Pored izvrsnih jela prezentovanih u restoranu Campania Pizza Gourmet na adresi Omladinskih brigada 86 (West 65) gosti su se uverili da se dobar obrok svakodnevno slavi u društvu porodice ili prijatelja i ne jede se samo da bi se jelo, već se svaki obrok pretvara u pravu umetnost.