NAJJEFTINIJA TANKA PITA: Idealna je za doručak, može da se peče u rerni, ali i brži u tiganju - ČISTO SAVRŠENSTVO

Ako ste savladali izradu testa za pitu, najjeftiniju pitu ćete spremati svaki dan za doručak

Objavljeno: 11.11.2022. 08:29h
Autor:
Recept za najjeftiniju pitu, Foto: Printscreen/youtube/kuhinja valentine maškovic

Nema savršenijeg doručka od domaće pite. Testo koje se lepi za prste, divan je način da započnete jutro. Danas vam donosimo recept za najjeftiniju pitu na svetu:

Potrebno je:

  • 1 kašičica soli
  • 1 jaje
  • 300 ml vode
  • 600-700gr brašna
  • 200 gr putera
  • 100 mililitara ulja
  • 1 jaje za premazivanje

Fil:

  • 300 grama mladog luka
  • 50 gr svežeg peršuna.

Priprema: U posudu stavite punu kašičicu soli, zatim jedno celo jaje i 300 ml vode sobne temperature. Sve to lepo umutite, a zatim dodajte brašno. Umesite glatko, srednje čvrsto testo. Testo podelite na 4 jednaka dela.

foto: Printscreen/youtube/kuhinja valentine maškovic

Neka odstoji jedno 15 minuta. Za to vreme napravite fil od luka i otopite puter.

Iseckajte sitno zeleni deo crnog luka, ali i svež peršun. Dodajte so i izgnječite crni luk i peršun.

foto: Printscreen/youtube/kuhinja valentine maškovic

Zatim testo razvijte oklagijom što možete veću koru. Obilno je premažite maslacem, a onda i filom od luka i peršuna. Preko te kore, razvijte još jednu koru pa je premažite opet.

foto: Printscreen/youtube/kuhinja valentine maškovic

isecite je na trake debljine 5 cm, pa trake rolajte u pužiće. Stavite u rernu i pecite na 210 stepeni Celzijusa oko 15 minuta, ali možete ih pržiti i u tiganju dok porumene.

foto: Printscreen/youtube/kuhinja valentine maškovic

Detaljan postupak izrade možete da pogledate i ovde: