NAJJEFTINIJA TANKA PITA: Idealna je za doručak, može da se peče u rerni, ali i brži u tiganju - ČISTO SAVRŠENSTVO
Ako ste savladali izradu testa za pitu, najjeftiniju pitu ćete spremati svaki dan za doručak
Autor:
Nema savršenijeg doručka od domaće pite. Testo koje se lepi za prste, divan je način da započnete jutro. Danas vam donosimo recept za najjeftiniju pitu na svetu:
Potrebno je:
- 1 kašičica soli
- 1 jaje
- 300 ml vode
- 600-700gr brašna
- 200 gr putera
- 100 mililitara ulja
- 1 jaje za premazivanje
Fil:
- 300 grama mladog luka
- 50 gr svežeg peršuna.
Priprema: U posudu stavite punu kašičicu soli, zatim jedno celo jaje i 300 ml vode sobne temperature. Sve to lepo umutite, a zatim dodajte brašno. Umesite glatko, srednje čvrsto testo. Testo podelite na 4 jednaka dela.
Neka odstoji jedno 15 minuta. Za to vreme napravite fil od luka i otopite puter.
Iseckajte sitno zeleni deo crnog luka, ali i svež peršun. Dodajte so i izgnječite crni luk i peršun.
Zatim testo razvijte oklagijom što možete veću koru. Obilno je premažite maslacem, a onda i filom od luka i peršuna. Preko te kore, razvijte još jednu koru pa je premažite opet.
isecite je na trake debljine 5 cm, pa trake rolajte u pužiće. Stavite u rernu i pecite na 210 stepeni Celzijusa oko 15 minuta, ali možete ih pržiti i u tiganju dok porumene.
Detaljan postupak izrade možete da pogledate i ovde: