SLAVNOJ MANEKENKI ŽIVOT SU OBELEŽILI SKANDALI: Od Srbina se razvela nakon 8h, a muža je varala sa Bredom Pitom

Robin Givens, slavna manekenka i glumica, svojevremeno se razvela od čuvenog srpskog trenera tenisa 8 sati nakon udaje

Objavljeno: 03.11.2022. 14:33h 14:35h
Autor:
Slavna manekenka razvela se od Srbina nakon 8 sati, Foto: OWN / Everett / Profimedia

Manekenka i glumica Robin Givens (57) važila je za jednu od najlepših žena 80-ih godina prošlog veka. O njenoj popularnosti svedoči i činjenica da je umalo ukrala slavu i čuvenoj Naomi Kembel.

Krasila je mnogobrojne naslovnice najpoznatijih časopisa, a modni dizajneri utrkivali su se ko će je pre angažovati. Debitovala je i na velikom platnu i to u popularnoj seriji "The Cosby Show", nakon čega je usledila i uloga u sitkomu "Head of the Class", nakon čega je ređala uloge ua ulogom.

Robin Givens pretila je da preotme karijeru Naomi Kembel foto: United Archives/Impress / United Archives / Profimedia

Međutim, iako su joj predviđali blistavu karijeru i mesto na A-lista, skandali koji su obojili njen život zauvek su uprljali njeno ime i upropastili karijeru.

Naime, za Givens je veoma brzo počeo da se vezuje nimalo laskavi nadimak "parti devojke", a potom i "žderačice muškaraca", s obzirom da je momke ređala kao na traci, a njen buran ljubavni život često je bio tema svih tabloida.

Takođe, u jednom trenutku bila je i najomražanija žena u Americi, te proglašena "sponzorušom" zbog braka sa Majkom Tajsonom, zbog čega se sada ponovo, decenijama nakon razvoda, našla u žiži interesovanja, zahvaljujući snimanju mini seriji "Mike" u kojoj je opisan njihov turbulentan odnos.

Robin Givens imala je burnu vezu sa Majkom Tajsonom foto: MARIA BASTONE / AFP / Profimedia

Njihova veza je od od samog starta bila na klimavim nogama. Kako je manekenka kasnije pričala, bokser je često bio nasilan prema njoj, čak i pre nego što su se venčali, dok je Tajson nakon razvoda izjavio da je "ozbiljno istraumiran tim odnosom".

Njegovo bogatstvo procenjivalo se tada na vrtoglavih 50 miliona dolara, a sa Givens nije potpisao predbračni ugovor. Ona je još tokom braka u jednom trenutku kupila sebi vilu od 4,3 miliona dolara u bogatom predgrađu Bernardsvil u Nju Džersiju i to novcem sa njegovog računa.

Givens je nakon svega u emisiji kod Barbare Volters izjavila da je život sa Tajsonom bilo "mučenje, čisti pakao, gori od svega što je mogla da zamisli", a potom nastavila da opisuje njegovu nestabilnu narav.

U vreme razvoda, njen advokat je istakao da "Givens voli Tajsona, ali da se plaši za svoju bezbednost". Međutim, iako je isprva u očima javnosti bila žrtva, brzo se saznalo za druge stvari koje je radila, pa i aferu sa Bredom Pitom u kojoj ju je uhvatio suprug.

Majk je jednom prilikom ispričao kako se tada još uvek zakonitu suprugu i slavnog glumca uhvatio pre seksualnog čina, ali da mu je bilo jasno šta bi usledilo da se on nije pojavio. Dodao je i da se Pit skamenio kad ga je video, što uopšte ne čudi.

- Kada me je video, potpuno je prebledeo. Jasno je moglo da se vidi da je na nekim drogama, i počeo je da me moli da ga ne udarim - kazao je bivši šampion ringa koji danas to ne zamera Pitu i smatra ga za "dobrog momka".

Skandali su Robin koštali karijere foto: KRISTIN CALLAHAN / Acepixs / Profimedia

Nakon razvoda Robin je uspela da dobije veliku svotu novca i nastavila je da uživa u životu na visokoj nozi. Potom je upoznala i Srbina Svetozara Toleta Marinkovića, koji je i te kako bio poznat u visokim krugovima jer je bogatu klijentelu učio tenisu.

Robin ga ja angažovala kao trenera, a onda su odlučili da se venčaju 1997. godine. Međutim, istog dana, samo 8 sati kasnije, podneli su zahtev za razvod braka koji je finaliziran par meseci kasnije.

Inače, Svetozar i Robin su izlazili godinu dana pre samog venčanja, a ta veza je teniskog instruktora uspela da proslavi. Nakon prekida sa manekenkom, on se povukao iz javnosti, a o njegovom životu se ne zna mnogo.

Manekenku i glumicu povezivali su i sa Majklom Džordanom, sa kojim je imala aferu malo nakon razvoda od Tajsona, potom sa Edijem Marfijem početkom devedesetih. Na listi su se našli i glumac Dejmon Vajans, Hauard Stern, model Markus Šenkenberg, kao i glumac Hosea Čančez i mnogi drugi.