RUČAK ZA DANAS: Bosanski lonac je sve što vam je potrebno za izbalansiranu i zdravu ishranu

bosanski-lonac.jpg
Foto: Printscreen/ youtube/ Letina Kuhinja

Bosanski lonac se pravi sa dosta povrća i svežeg mesa. Kada pravite ovaj ručak, imajte na umu da spremate nešto izuzetno hranljivo za svoju porodicu i da se ovaj obrok može podgrejati i sutradan:

Potrebno je:

  • par krompira
  • šargarepa
  • sveže paprike
  • paradajz
  • crni luk
  • praziluk
  • crveni luk
  • beli luk
  • tikvica
  • manja glavica kupusa
  • sveže meso
  • so
  • biber
  • suvi začin
  • začinska paprika
  • svinjska mast
lonac.jpg lonac.jpg
Foto: Letina kuhinja

Priprema: Najbolje bi bilo da uzmete zemljani lonac. Dobro ga podmažite sa mašću pa u njega stavite sledeće: luk, praziluk, tikvice, šargarepu, krompir, papariku, paradajz, sveže meso, kupus, začine i sve nalijte sa malo vode. Zatvorite i ostavite da se kuva oko 3h. Promešajte, začinite po potrebi i vratite u rernu na još pola sata. Uživajte!

Bosanski lonac: Starinski obrok kojem se rado vraćamo! (RECEPT, VIDEO) Izvor: Youtube

Ukoliko tragate za zdravim obrokom, naš predlog je bosanski lonac - obrok pun vitamina i minerala