SLANE KROFNE SA JOGURTOM I BELIM LUKOM: Bogati vikend doručak za celu porodicu

Ima li išta lepše od toplog, mekog testa koje miriše na beli luk? Uživajte u slanim krofnama koje svežinu zadržavaju i sutradan

Objavljeno: 24.09.2022. 08:00h
Autor:
Foto: Printscreen/youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Nedavno smo se podsetili slatkiša koji su se spremali u staroj Jugoslaviji. A danas vam donosimo recept za slane krofne.

Sastojci:

  • 200 ml. mleka
  • 1 kašičica šećera
  • 40 gr. kvasca
  • 2 jaja
  • 100ml. ulja
  • 200ml. jogurta
  • 1 glavica belog luka
  • 2 kašičice soli
  • 1kg. brašna

Priprema: U mlako mleko dodajte kvasac i šećer i ostavite da se kvasac aktivira. Zatim od ostalih sastojka umesite glatko testo, kao za štrudlu. Stavite brašno na sto, a onda lagano isecite oblike za krofne. Ostavite 20 minuta testo da naraste. U ulju, u dubokoj šerpi ispržite krofne. Uživajte!