SLANE KROFNE SA JOGURTOM I BELIM LUKOM: Bogati vikend doručak za celu porodicu
Ima li išta lepše od toplog, mekog testa koje miriše na beli luk? Uživajte u slanim krofnama koje svežinu zadržavaju i sutradan
Objavljeno: 24.09.2022. 08:00h
Autor:
Autor:
Nedavno smo se podsetili slatkiša koji su se spremali u staroj Jugoslaviji. A danas vam donosimo recept za slane krofne.
Sastojci:
- 200 ml. mleka
- 1 kašičica šećera
- 40 gr. kvasca
- 2 jaja
- 100ml. ulja
- 200ml. jogurta
- 1 glavica belog luka
- 2 kašičice soli
- 1kg. brašna
Priprema: U mlako mleko dodajte kvasac i šećer i ostavite da se kvasac aktivira. Zatim od ostalih sastojka umesite glatko testo, kao za štrudlu. Stavite brašno na sto, a onda lagano isecite oblike za krofne. Ostavite 20 minuta testo da naraste. U ulju, u dubokoj šerpi ispržite krofne. Uživajte!
( Stil )