brzo i ukusno
DOMAĆE KIFLICE NA STARINSKI NAČIN: Uz samo 4 sastojka, bez kvasca - mekane i vazdušaste
Mekane kiflice po starinskom receptu. Brzo i jednostavno se pripremaju, bez čekanja da testo naraste.
Autor:
Domaće kiflice uvek su poželjne na trpezi. Pored toga što ih deca obožavaju, odličan su izbor kada je posluženje za goste u pitanju. Donosimo vam recept za brzu pripremu kiflica, koja ne zahteva dugo čekanje narastanja testa.
Sastojci:
300 g brašna
200 g maslaca
200 g svežeg sira
pola kašičice soli
Priprema:
U brašno dodati kockice omekšalog maslaca, pa umesiti da se dobije mrvičasta smesa. Dodati sir i so, pa sve zajedno umesiti da se dobije glatko testo. Podeliti testo na 3 dela, zamotati u providnu foliju i ostaviti u frižider na petnaest minuta da se malo stegne.
Nakon tog vremena testo razviti na pobrašnavljenoj podlozi. Podeliti ga na 8 ili 12 trouglova, u zavisnosti koliko velike kiflice želite, pa zamotati svaku. Postupak ponoviti i sa preostalim testom. Redati ih na pleh obložen pek papirom i peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni 15 do 20 minuta, ili dok kiflice ne dobiju zlatno žutu boju.