probajte
KAKO DA HLEB NE BUDE TVRD, A TESTO GNJECAVO? Dodajte samo jednu namirnicu i biće mekan kao duša
Imamo recept za testo uz koji vaš hleb više nikada neće biti tvrd.
Autor:
Mesili ste hleb, a on je na kraju je ispao tvrd? Nikakv problem! Imamo savet uz koji vam testo za hleb više nikada neće biti gnjecavo.
Sve što treba da uradite jeste da u testo krompir i ono će biti mekano i vazdušasto. U nastavku donosimo recept za testo za hleb koji će biti "mekan kao duša".
Sastojci:
- 2 kuvana krompira,
- 500 g brašna,
- 7 g suvog kvasca,
- 2 kašičice šećera,
- 2 kašičice soli,
- 30 g ulja (puna kašika),
- 230 g vode.
Priprema:
Pre svega izbockajte krompir, a zatim ga stavite u mikrotalasnu 10-ak minuta, a potom izgnječite. U većoj činiji pomešajte krompir, brašno, šećer, ulje, so, kvasac, a onda testo zamesite. Izvadite na pobrašnjenu površinu i još malo mesite, a činiju, u kojoj ste pre toga mesili premažite uljem pa zatim vratite testo, pokrijte i ostavite da odstoji dva sata.
Nakon dva sata razvijte testo u oblik vekne, a onda ga secite na šest delova. Od svakog dela napravite male loptice i ređajte u pleh obložen pek papirom. Zatim prekrijte pleh prijanjajućom folijom i ostavite 20 min da odstoji. Kajzerice pecite na 180 stepeni pola sata a zatim uživajte u mekanom testu. U nastavku pogledajte kako izgleda postupak: