ORIGINALNA SNIKERS TORTA: Sloj kremastog fila, sloj hrskavog kikirikija - savršen desert, ponos svake domaćice

Ukoliko želite da napravite baš "bogatu" i slojevitu tortu, isprobajte recept za sinekrs tortu koja uspeva baš svima

Objavljeno: 05.08.2022. 12:33h
Autor:
Foto: Printscreen/youtube/

Ukoliko ste željni prave domaće torte koja ima neverovatan ukus, isprobajte ovaj savršeni recept:

Sastojci: Za koru:

  • 3 jajeta
  • 100 g šećera
  • prstohvat soli
  • 140 g brašna
  • 25 g kakaoa
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 180 ml mleka
  • 60 g putera

Za karamela sos:

  • 150 ml slatke pavlake
  • 150 g šećera
  • 50 g putera
  • 100 g slanog kikirikija

Za beli krem:

  • 270 g krem sira
  • 150 ml slatke pavlake
  • 25 g šećera u prahu

Za glazuru:

  • 130 g čokolade
  • 100 ml slatke pavalke
  • 40 g kikirikija
    foto: Printscreen/youtube/

Priprema: Penasto umutite jaja sa šećerom, pa dodajte prosejano brašno, kakao, prašak za pecivo i so. Lagano promešajte. Puter istopite sa mlekom (120 ml), pa sipajte u smesu i sjedinite. U kalup obložen pek papirom sipajte dobijenu smesu i pecite na 180°C oko 30-35 minuta. Ako kora ne može da stane u novi kalup slobodno je izdrobite i prelijte mlekom (60 ml).

Istopite šećer u zagrejanom tiganju, pa dodajte puter. Kada se i on otopi sipajte slatku pavlaku i mešajte dok ne proključa. Umutite krem sir sa slatkom pavlakom i šećerom u prahu, pa polovinu smese sipajte preko kore. Zatim sipajte karamel preliv, pospite kikiriki (100 g) i preko preostali beli krem. Istopite čokoladu sa slatkom pavlakom, dodajte kikiriki i promešajte. Sipajte preko belog fila. Stavite u frižider na 2-3 sata.