Prelepo

RUČAK ZA DANAS: Bugarski sataraš - nema ukusnijeg i jeftinijeg ručka od ovog

Bugarski sataraš može biti savršeno jelo za vreme posta, ako u njega ne dodajete kobasice

Objavljeno: 11.07.2022. 10:40h 10:51h
Autor:
Ručak za danas, Foto: Printscreen/youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Sataraš se može praviti na bezbroj načina, svako od nas ima svoj savršen recept, ali za bugarski sataraš kažu da je najjeftinija varijanta ovog jela. Evo i zašto:

Sastojci:

  • 1-2 patlidžana
  • 6-7 paprika
  • 2 glavice crnog luka
  • 3-4 paradajza
  • 50 gr peršuna
  • 5-6 čena belog luka
  • 400 gr domaćih kobasica
  • Ulje, so, biber
  • 100 mililitara paradajz sosa

Priprema:

Očistite i poslolite, a zatim isecite patlidžan na kriške. Prepržite ga na ulju. Zatim ga sklonite sa strane, a u tom istom tiganju ispržite paprike koje su isečene na trake. Posle njih isecite kobasice pa ih ispržite.

Kad i kobasice ispržite sklonite i njih iz tiganja. U isti tiganj predinstajte crni luk, a potom i paradajz.

Beli luk, ulje i peršun iseckajte sitno i koristite za prelivanje.

U tepsiju ili vatrostalnu činiju slažite red paradajz sosa preprženog sa lukom, pa red patlidžana, red paprika, red peršuna, red kobasica i slažite dok ne istrošite materijal, a zatim prelijte sa paradajz sosom i ostavite 10 minuta da se ukrčka.