Neverovatno

SATARAŠ IZ RERNE: Ovako se pravi romski đuveč sa piletinom! (RECEPT)

Pravo gurmansko jelo

Objavljeno: 10.06.2022. 14:17h
Autor:
Romski sataraš, Foto: Printscreen/youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Sastojci:

  • 1 kg pilećih bataka i karabataka
  • 3 glavice luka
  • 3 veća paradajza
  • 3 glavice belog luka
  • 100 gr pirinča
  • 15 do 20 paprika
  • 1 veća šargarepa
  • Ulje, so, suvi začin, biber.

Priprema: Piletinu zasecite pored koske da bi se lakše ispržila pa je dobro začinite. Pržite je malo na ulju. Zatim je izvadite na tanjir, a u ulje u kojem se peklo meso sada stavite crni luk sitno seckan. Kad luk požuti dodajte mu sitno seckane paprike. Kada luk i paprike omekšalju, dodajte oljušten paradajz, a potom i rendanu šargarepu i začine. Dodajte pirinač i promešajte. Nakon par minuta dodajte i piletinu i nalijte vode da sve ogrezne. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni Celzijusa oko 25 minuta.