ODUŠEVIĆE VAS UKUS
RUČAK ZA DANAS: Rolovana piletina sa slaninom i spanaćem! (RECEPT)
Ako još uvek niste smislili šta ćete praviti za ručak, mi imamo odličnu ideju
Autor:
Sastojci:
- 1/2 pilećeg belog mesa (bez kostiju)
- 200 g tanko isečene mesnate slaninice
- 60 g tanko isečene šunke
- 60 g tanko isečenog kačkavalja
- listići bebi spanaća
- po ukusu začin za piletinu
- po ukusu mleveni biber
Sos za sve vrste pečenog i prženog mesa:
- 180 g kisele pavlake
- 100 g majoneza
- 4 kašike struganog rena
- 3 kašike mlevenih badema
- 100 ml pavlake za kuvanje
- po ukusu so
- po ukusu mleveni beli biber
Priprema:
1. Prvo pripremamo pileće rolate: Od pilećeg mesa formirati dve veće i tanko isečene šnicle (sastojci su dati za dva rolata piletine). Pola količine slaninice staviti preko alu folije u jednom redu, blago ih preklapajući. Ja sam zaboravila da stavim alu foliju pa sam ih malo teže umotala u rolat.Preko slaninice staviti isečenu šniclu, posuti je začinom za piletinu i mlevenim biberom po ukusu. Preko šnivle pilećeg mesa staviti dva parčeta šunke, parče kačkavalja, bebi spanać (količinu spanaća odredite po vašem ukusu), ponovo dva parčeta šunke i parče kačkavalja. Pomoću folije uviti sve u rolat.
2. Formirani rolat prebaciti u odgovarajuću posudu preko pek papira. Isti postupak ponoviti i sa drugom šniclom mesa.
3. Rernu zagrejati na 200 stepeni. Staviti meso da se peče dok slaninica ne porumeni, oko 35-40 minuta. Ovaj veoma ukusan rolat poslužite uz sos koji ide uz sve vrste mesa.
4. Sada prelazimo na spremanje sosa, koji je savršenog ukusa za sve vrste mesa: Kiselu pavlaku staviti u odgovarajuću posudu i viljuškom je umutiti. Dodati majonez i sjediniti ga sa pavlakom. Ubaciti ren, bademe i pavlaku za kuvanje. Sve dobro promešati da se sastojci sjedine. Ja nisam dodavala so, već samo beli biber, a vi probajte pa po ukusu... Pripremljeni sos ostaviti u frižider da se dobro ohladi pre posluženja.