SAZNAJTE VIŠE
JELOVNIK I ŽIVOTNI STIL NAKON ZDRAVSTVENIH TEGOBA: Ovako JELENA ROZGA održava liniju i svoje zdravlje! (FOTO)
Kada vidite Jelenu Rozgu, jasno vam je da ona i te kako vodi računa o zdravom životu i izbalansiranoj ishrani, a sada je otkrila i nekoliko svojih trikova koje mogu usvojiti i oni koji, kao i pevačica, imaju problema sa štitnom žlezdom.
Autor:
Prelepa splitska pevačica Jelena Rozga ima 57 kilograma, a kaže da zbog problema sa štitastom žlezdom ne može da se ugoji ni pola kilograma!
Njoj je 2006. godine otkrivena hipertireoza, a pre četiri godine i tahikardija, te tvrdi da zbog svog zdravstvenog stanja već godinama ima istu kila, piše Glossy.
— Moji problemi sa štitastom žlezdom ne daju mi da se ugojim ni pola kilograma, ali ima i do genetike i do toga što živim pored mora. Štitasta žlezda ponekad ume baš da me zeza, ali generalno se dobro osećam. Ne dam se ja, samo osmeh na lice i pozitiva - priča pevačica i dodaje:
— Sada je najvažnije da se što manje uzrujavam, i zbog srca i zbog štitaste žlezde. U prethodnih nekoliko godina sve koncerte sam otpevala bez problema zahvaljujući terapiji i disciplini. I dalje skoro dva sata mogu da pevam i igram sa svojom publikom.
Najbolji trening za pevačicu su njeni nastupi.
— Na bini provedem nekoliko sati pevajući i plešući, i to je odličan način da se ostane "fit" i bude u dobroj kondiciji. Kada je počela pandemija koronavirusa, morala sam da prestanem da treniram i to je bio šok za moje telo. Zbog toga mi je, dok sam bila u izolaciji, proradila i štitasta žlezda. Onda mi je trener rekao da počnem da vežbam kod kuće, što mi je bilo i korisno i potrebno.
— Pazim šta jedem, iako sam veliki gurman. Trudim se da hrana koju unosim bude lagana i zdrava. Jedem više puta dnevno, ali u manjim količinama, zato što to odgovara mom organizmu. Nekada sebi dam oduška i opustim se. Volim mediteransku hranu, laganiju ishranu, koja sadrži dosta voća, povrća i ribe. Zimi obožavam da jedem pečeno kestenje — objašnjava Rozga.
Jelovnik Jelene Rozge
Doručak: Omlet sa belancima, maslinama i mladim sirom
Ručak: Supa, meso, salata
Večera: Riba i povrće
Trik savet: Budite umereni u svemu!