BRITANI MARFI

NJENA SMRT JE I DANAS NAJVEĆA MISTERIJA HOLIVUDA! IMALA JE SAMO 33 GODINE: Dokumentarac otkriva nove jezive detalje!

Skoro 12 godina nakon što je holivudska glumica Britani Marfi iznenada preminula, misterije i dalje okružuju njenu šokantnu smrt.

Objavljeno: 06.10.2021. 17:43h
Autor:
Foto: Profimedia

Novi dokumentarni film "Šta se dogodilo Britani Marfi?", otkriva više jezivih detalja o njenim poslednjim danima i vezi sa suprugom, Sajmon Mondžakom (40), koji je preminuo samo pet meseci kasnije na vrlo sličan način.

Mondžakova prošlost i ranije je bila tema dokumentarnih filmova, koji su uključivali intervjue s njegovom majkom Lindom i bratom Džejmsom, kao i bivšom verenicom Elizabet Ragzdal, koja kaže da joj je lagao o tome ko je zapravo bio.

Elizabet i Mondžak verili su se nakon kratkog udvaranja. Ubrzo nakon toga ona je zatrudnela, a Mondžak je insistirao da se ona porodi u Americi. Kad je bila u četvrtom mesecu trudnoće, platio joj je avionsku kartu za Njujork i rekao joj da će se tamo naći.

"Kad sam došla u svoj mali studio u Njujork, nazvala sam ga i on mi se javio. Rekla sam: 'Simon, stigla sam do...' i pre nego što sam uspela da završim rečenicu, spustio mi je slušalicu. Ostavio me je trudnu i samu", ispričala je Ragzdal u dokumentarcu.

"Bio je nemiran pojedinac koji je navikao da zavarava ljude, a Britani mu je bila jedna od poslednjih žrtava", rekla je Sintija Hil, redateljka dokumentarca za Simona.

foto: Profimedia

"Imao je obrazac ponašanja koji je postao vrlo očigledan što smo više istraživali", dodala je.

Šminkerka Trista Džordan, koja se pojavljuje u dokumentarcu i radila je s Britani na poslednjem filmu, Something Wicked, kaže da je njena pojava poslednjih meseci bila alarmantna.

"Oči su joj bile toliko potonule i delovala je tako tužno", kaže Džordan. "Bila je u velikoj boli. Noge su joj bile slabe i nije mogla sama da ustane".

U februaru 2010. Ed Vinter zaključio je da je njena smrt posledica nelečene upale pluća u kombinaciji s anemijom i predoziranjem lekovima, uključujući lekove protiv bolova i prehlade. U njenom telu nisu pronađene ilegalne droge.

"Njena smrt je bila tako bizarna i ima toliko preokreta", kazao je izvršni producent Budej Dej.

Ali, uprkos drami koja je kružila njenu smrt, redateljka kaže da su svi s kojima je razgovarala spomenuli važnost sećanja na njenu ljubaznost.

"Svi su bili toliko dosledni kada su je opisivali. Bila je tako velikodušna, brižna i uvek je mislila na sve ostale, a ja mislim da se to ponekad zaboravi zbog misterija koji okružuje njenu smrt", kazala je Hil.

Dokumentarni film "Šta se dogodilo Britani Marfi? biće emitovan na HBO Maxu 14. oktobra.