Praznična torta
DOMAĆA SLADOLED TORTA: Brzo se sprema, izuzetno je sočna i ukusna! (RECEPT)
Obeležite praznike tako što ćete svojim ukućanima spremiti divnu sladoled tortu
Objavljeno: 12.07.2021. 10:27h
10:30h
Autor:
Autor:
Potrebno je:
- 200 gr mlevenih oraha
- 200 gr mlevenog keksa
- 200 ml slatke pavlake
- 200 ml kisele pavlake
- malo ekstrata po želji
- šlaga za ukrašavanje
- 2 pune kašike prah šećera
- 50 gr rastopljene čokolade
Priprema: Umutiti kiselu pavlaku sa šećerom u prahu i vanilom. Slatku pavlaku takođe umutiti pa sve spojiti. Podeliti na 2 dela.U jednu dodati mleveni keks i 3-4 kašike mleka, a u durgu mlevene orahe i rastopljenu čokoladu i ekstrate maline ili jagode. Sve dobro izjednačiti. Okrugli pleh prečnika 24 cm obložiti prozirnom folijom.
Na dno rasporediti čokoladni deo, a preko deo sa mlevenim orasima . Preko stavit par piškota umočenih u mleko. Ušuškati pa staviti u zamrzivač 1-2 sata. Izvrnuti na poslužavnik.
Odozgo umutiti 100 gr šlag kreme i posuti seckanim orasima. Staviti ponovo u zamrzivač da se dobro ohladi.
( Stil/ bakina kuhinja )