VREDI PROBATI

20 GENIJALNIH TRIKOVA VRHUNSKIH KUVARA: Zahvaljujući njima svako jelo ima savršen ukus!

Da li ste znali da salata dobije lepši ukus kada u nju ubacite malo vanile?

Objavljeno: 04.07.2021. 15:56h
Autor:
Foto: Shutterstock

Skupili smo na jedno mesto savete poznatih kuvara. Ispoštujte ove korake i svako jelo će imati savršen ukus:

  • Ako želite da dodate lagane note belog luka u jelo, ali se plašite da ne preterate sa mirisom, pre nego što stavite hranu, tiganj istrljajte čenom belog luka.
  • Iskusni kuvari su pronašli dostojnu primenu za pivo: ovo piće sa soja sosom biće odlična marinada za meso, a mala količina tamnog piva koja se doda prilikom grilovanja povrća učiniće ga još ukusnijim.
  • Ako preterate sa količinom soli dok kuvate supu, ne očajavajte. Stavite malu količinu neke žitarice u gazu i umočite je u supu. Dok se kuva, žitarice će apsorbovati suvišnu so.
  • Kako svinjsko meso ne bi bilo tvrdo, posolite ga tek na kraju pečenja.
  • Da bi se beli pirinač brže skuvao, dodajte nekoliko kapi sirćeta u vodu.
  • Da se žumance ne bi raspalo dok sečete kuvano jaje, umočite nož u hladnu vodu pre toga.
  • Da bi supa bila bistra, ubacite kocku leda na kraju kuvanja.
  • Da bi mleveno meso bilo ukusnije, izrendajte malo luka ili krompira u smesu.
  • Kako biste eliminisali gorak ukus patlidžana, isecite ga, pospite solju i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Zatim obavezno isperite povrće hladnom vodom.
  • Bademi se lakše ljušte ako ih stavite u kipuću vodu 3 minuta, a zatim u hladnu vodu.
  • Da biste napravili savršen krem od kisele pavlake, dodajte sirov protein prilokom mućenja, koji koriste sportisti.
  • Za bolji ukus kafe ubacite prstohvat soli u nju pre kuvanja.
  • Premažite medom, konjakom ili sokom od šipka meso pre pečenja da biste dobili hrskavu koricu.
  • Da bi meso bilo sočnije u tiganj u kome pečete dodate koru od banane.
  • Umesto prezli koristite mlevene orahe i jelo će imati bolji ukus.
  • Ohladite tanjir u frižideru pre nego što servirate jelo kako bi se brže ohladilo.
  • Kuvano meso uvek jedite hladno, jer tako ima boji ukus.
  • Da bi supa bila ukusnija, pre nego što je sklonite sa ringle, dodajte malo soka od šargarepe.
  • Dodavanje vanile u salatu od povrća izgleda čudno, ali nakon toga je zaista ukusnija.
  • Umesto sirćeta, koristite limunov sok. Ukus citrusa neće poremetiti ukus jela, a hrana će biti zdravija.

(Stil.kurir.rs)