mmmm....
ČIZKEJK PALAČINKE: Napravite ovu savršenu poslasticu u dva poteza! (RECEPT)
Bez jaja, želatine i komplikovanja, recept za čizkejk palačinke idealan je za lenja popodneva, kad vam se spusti šećer...
Autor:
Fil za omiljeni čizkejk, tiramisu ili tortu može poslužiti za pripremu neodoljivih palačinki, ukusnih poput najfinijih kolača. Pustite mašti na volju i isprobajte omiljene kombinacije sezonskog voća i laganih filova, a prema želji dodajte i narendanu čokoladu ili neki namaz od lešnika.
Sastojci:
- 250 g slatke pavlake
- 150 g maskarpone sira
- 100 g krem sira
- 1 vanilin šećer
- 70 g šećera
Voćni sos:
- 200 g malina ili jagoda
- 100 g šećera
- 2 kašičice jestivog skroba
- Palačinke
Priprema:
1. Voće pospite šećerom i ostavite desetak minuta pa zagrejte u loncu. Jestivi skrob umutite u malo vode pa umešajte u voće kad provrije. Kratko kuvajte da se zgusne pa stavite sa strane da se hladi.
2. Slatku pavlaku umutite mikserom u čvrst šlag. Umutite obe vrste sira sa šećerom i vanilin šećerom pa napravite šlag.
3. Palačinke premažite voćnim sosom, dodajte fil od sira pa urolajte. Prema želji ukrasite viškom sosa i čokoladom po izboru.
Prijatno!