Ukusno

"OŽENI ME" PILETINA: Ručak koji morate da probate! (RECEPT)

Sočna piletina koja odlično ide uz svaki prilog i za svaku priliku

Objavljeno: 07.06.2021. 09:19h 09:22h
Autor:
Foto: Igy the cook

SASTOJCI:

  • 600 gr pilećih grudi
  • so
  • biber
  • italijanska mešavina začina
  • pola kašičice timijana
  • 4 sušena čilija
  • 4 čena belog luka
  • 100 ml bujona
  • 50 gr sušenog paradajza
  • 200 ml neutralne pavlake
  • 60 gr parmezana

Priprema: Ispecite na masti pileće grudi. Kada su gotove, meso odložite a na toj masti propržite timijan, čili papričicu i beli luk. Dodajte bujon a zatim i sušeni paradajz. Stavite neutralnu pavlaku, malo prokrčkajte i na kraju dodajte parmezan. Vratite meso i sjedinite sastojke 5-10 minuta. Servirajte uz pirinač.