probajte

ROLAT OD ČOKOLADE I KOKOSA: Jednostavni i savršeni desert koji se topi u ustima! (RECEPT)

Za pripremu ove preukusne poslastice s kokosom trebaće vam otprilike sat vremena

Objavljeno: 02.06.2021. 15:06h
Autor:
Foto: Shutterstock

Sastojci za biskvit :

  • 4 jaja
  • 200 g tamne čokolade (65 odsto kakaa)
  • 200 g maslaca
  • 130 g šećera
  • 130 g mekog brašna
  • 1 prašak za pecivo

Sastojci za nadev:

  • 250 g kokosa
  • 3 kašike maskarponea
  • kokosovo brašno za posipanje
foto: Shutterstock

Priprema:

  • Maslac i čokoladu stavite na laganu vatru da se otopi, uz stalno mešanje.
  • Jaja umutite sa šećerom dok se šećer ne otopi.
  • Dodajte brašno i prašak za pecivo u jaja pa promešajte.
  • Na kraju dodajte i otopljenu čokoladu s maslacem i sve sjednite.
  • Biskvit pecite u plehu veličine 35 x 25 cm oko pola sata.
  • Pečeni biskvit ostavite 10-ak minuta da se ohladi, a nakon toga izvadite i stavite u posudu.
  • Biskvit "zgnječite" rukama da dobijete kuglu koja će podsećati na sirovo testo.
  • Ako biskvit ne možete lepo oblikovati, dodajte malo mleka.
  • Kuglu biskvita stavite između dva masna papira ili providne folije i razvaljajte na veličinu 35x35 cm.
  • Na razvaljani biskvit stavite 250 g kokosa i maskarponea koje ste prethodno pomešala.
  • Biskvit urolajte u rolat (pomoću papira ili folije) i stavite u frižider da odstoji najmanje pola sata.
  • Kada se dovoljno ohladi, rolat uvaljajte u kokos i iseckajte.