ZBOGOM, majstore

NENAMETLJIVI DIV, KOJEM JE GLUMA DOLAZILA TAKO LAKO: Po ovim ulogama ćemo zauvek pamtiti Borisa Komnenića!(VIDEO)

Pripadao je staroj gardi - bio jedinstven i neponovljiv!

Objavljeno: 07.03.2021. 16:26h
Autor:
Foto: PrintscreenJutjub/ milan milutinovic

Doajen srpske glumačke scene, Boris Komnenić preminuo je posle teške bolesti u 64. godini života.

Iza sebe ostavio je veliki broj zapaženih uloga, kako u pozorištu tako i na filmu i u TV serijama koje smo svi voleli. Njegov odlazak ostavio je veliku prazninu u srcima publike, ali i kolega, koji se danas sa setom opraštaju od njega.

Boris je bio veliki - veliki čovek, veliki glumac, nenametljivi gigant sa jedinstvenim smislom za humor i harizmom koja je osvajala.

Među filmskim i televizijskim naslovima u kojima je igrao su "Bal na vodi", "Ujka, novi horizonti", "Daleko je Holivud", "Taksi bluz", "Vojna akademija", "Falsifikator", "Montevideo, bog te video", "Kad porastem biću kengur", "Miris kiše na Balkanu", "Špadijer jedan život", "Gore dole", "Vratiće se rode", "Sinđelići", "Apofenija" i drugi.

Bez obzira na veličinu uloge koju je igrao, bila ona glavna kao u "Tajvanskoj kanasti", ili sporedna kao u "Vratiće se rode" i "Boljem život", svako njegovo pojavljivanje u kadru bilo je jedinstveno i autentično.

Proglašen je prvakom drame Narodnog pozorišta čiji je stalni član još od 1984. godine.

Komnenić je, pored filmske i televizijske, ostvario i zavidnu pozorišnu karijeru, i teško je pobrojati sve njegove uloge u kojima je briljirao. Igrao je Oberona u "Snu letnje noći" Vilijema Šekspira, Argana u Molijerovom "Uobraženom bolesniku", Ljubomira Protića u Nušićevoj "Ožalošćenoj porodici" i mnogim drugim.

Najveću popularnost stekao je zahvaljujući ulozi u seriji "Bolji život", u kojoj je igrao Aleksandra Sašu Popadića zvanog Guza.

Sa velikim uspehom nastavio je da igra u čitavom nizu televizijskih uloga, a među poslednjima su bile u serijama "Ubice mog oca" i "Žigosani u reketu".

(Stil.kurir.rs)