Specijalitet gruzijske kuhinje

Adžika od paradajza: Namaz za zimnicu koji ćete obožavati! (RECEPT)

Recept koji je pre dve godine upisan na listu nematerijalne kulturne baštine Gruzije

Objavljeno: 25.08.2020. 10:49h
Autor:
Foto: Shutterstock

Sastojci: 5 kg paradajza, 500 g belog luka, 100 g ljutih papričica, 5 kašika soli.

Priprema: Operite i iseckajte paradajz. Operite papriku, uklonite

peteljke, ali ostavite semenke. Oljuštite beli luk. Paradajz sameljite u mašini za mlevenje mesa, dodajte mu so, pa ostavite da stoji. Probajte, ako treba još posolite. Probajte tek kada se so otopi.

Zatim sameljite i beli luk i papriku i pomešajte sa paradajzom. Sipajte u prethodno sterilisane tegle, dobro zatvorite i ostavite na hladno i tamno mesto sa ostalom zimnicom.

(Stil.kurir.rs)