preukusno jelo

Potrošite stari hleb i napravite ovaj specijalitet: Zašečena jaja sa sirom, pečurkama i spanaćem! (RECEPT)

Od starog hleba mogu se da se naprave brojna slana ili slatka jela. Donosimo vam recept za složenac od hleba, jaja, sira i pečuraka koji će zadovoljiti i najzahtjevnija nepca.

Objavljeno: 04.07.2020. 11:40h
Autor:
Foto: Shutterstock

Ovo jelo izvrsna je ideja za doručak, ručak ili večeru. Sastojci:

  1. 10 jaja
  2. ½ kg (starog) hleba
  3. 400 grama šampinjona
  4. 400 grama svežeg spanaća
  5. 200 ml mleka
  6. 150 grama narendanog topivog sira
  7. 1 manji luk
  8. 1 kašičica senfa
  9. so i biber po želji
  10. malo maslinovog ulja

Priprema:

1. Zagrejte rernu na 200 stepeni. 2. Hleb isecite na jednake kocke veličine oko jednog centimetra. 3. U većem tiganju na malo maslinovog ulja propržite pečurke i luk koje ste prethodno očistili i isekli. Za to će vam biti potrebno oko pet minuta na srednje jakoj temperaturi. 4. U velikoj činiji istucite jaja, pomešajte ih s mlekom, kockicama hleba, pečurkama, lukom, svežim spanaćem i polovinom narendanog sira. Posolite, pobiberite i dodajte senf. Sve dobro izmešajte.

5. Smesu prebacite u namašćeni pleh za pečenje. Preko pospite ostatak narendanog sira. 6. Pleh prekrijte aluminijskom folijom i stavite da se peče oko pola sata. Pred kraj pečenja uklonite foliju kako bi sir na vrhu dobio zlatnosmeđu boju.

7. Poslužite sa salatom po želji.

Prijatno!