pogledajte

10 VRSTA NAMIRNICA KOJE POGORŠAVAJU GORUŠICU: Izbegavajte ih u širokom luku!

Foto: Shutterstock

Ove se namirnice najčešće smatraju okidačima žgaravice:Beli i crveni luk

Kuvanje većine obroka započinje prženjem luka elog luka koji hrani daju dubinu ukusa i lepu aromu. Ako patite od problema sa želucem izbegavajte konzumaciju luka i belog luka, a pogotovo u sirovom obliku. Citrusno voće

Citrusno voće poput limuna, grejpa, mandarina i narandža prepuno je kiselina koje će pogoršati žgaravicu. Smanjite i konzumaciju sokova koji se baziraju na tom voću. Paradajz

Paradajz je jedan od najčešćih okidača žgaravice. Izbegavajte prečestu konzumaciju ovog letnjeg voća, ali i prerađevine od njih poput soka od paradajza, koncentrata od paradajza ili kečapa.

Imate problema s refleksom želudačne kiseline? Izbegavajte procesiranu hranu, masne i slatke obroke, ali i namirnice s visokim postotkom kiselosti.