Bakina kuhinja
Čupavi pileći fileti: Ručak za desetku! (RECEPT)
Hrskavi zalogaji koji će vas dobro zasititi
Objavljeno: 29.05.2020. 08:23h
08:44h
Autor:
Autor:
Potrebno je: 1 par pilećih grudi, 4 kašike kukuruznog brašna, 2 kašike belog brašna, 1 kašičica mlevene paprike, so, biber, beli luk u granulama, 2 jaja, 1 kašičica senfa, stari hleb, ulje.
Priprema: Meso iseći na filete i lagano izlupati između folije. Posoliti i pobiberiti. Jaja razlupati staviti senf i sve dobro izmešati. U činiju staviti kukuruzno i belo brašno dodati mlevenu papriku i sve izmešati.
Stari hleb usitniti nožem ili u secku na krupno. Na sto prostreti foliju. Filete provući kroz brašno dobro pritisnuti sa obe strane, u jaja i sitan hleb. Pržiti na tihoj vatri sa obe strane. Vaditi na papirnu salvetu.
Proja na starinski način: Posni recept za početnike! (VIDEO)
( Bakina kuhinja )