Probajte

Turska šalša: Tradicionalni doručak od jaja, paradajza i paprika! (RECEPT)

Menemen je tradicionalno tursko jelo od paradajza i paprika. Često se jede za doručak, a ako želite da izbegnete meso, može da prođe i kao ručak.

Objavljeno: 23.05.2020. 10:23h 10:39h
Autor:
Foto: Profimedia

Sastojci:

  • 4 jaja
  • komadić korena đumbira
  • 4 češnja belog luka
  • 1 luk
  • 2 veća paradajza
  • 1/2 šolje sosa od paradajza
  • 1/2 ljute papričice
  • 1/2 paprike
  • 2 kašičice mlevene paprike
  • 1/2 kašičice origana
  • so, biber, maslinovo ulje, vlašac

Priprema:

1. Blanširajte paradajz pa ga oljuštite.

2. Zagrejte ulje u tiganju, dodajte naseckani beli luk i đumbir pa pržite dok ne omekša, a onda ubacite i seckani luk. Kad postane staklast, ubacite i paprike.

3. Dodajte paradajz koji ste prethodno iseckali i ostavite dva minuta pa ubacite i pire od pardajza i ostale začine osim vlašca.

4. Kad se paradajz skuva, razbijte jedno po jedno jaje u tiganj i tek nakon desetak sekundi lagano ih umešajte u smesu.

5. Poslužite s vlašcem.

Prijatno!