Uživanje u svakom zalogaju

Posna torta Vladislava: Medeni desert sa marmeladom i orasima! (RECEPT)

Brzo i lako se pravi

Objavljeno: 07.04.2020. 12:45h
Autor:
Foto: Shutterstock

Sastojci za testo:

  • 225 grama mlevenih oraha
  • 300 grama brašna
  • 200 grama marmelade
  • 150 grama šećera
  • 225 grama meda
  • pola kafene kašike cimeta
  • 1 limun
  • 1,5 kašika sode bikarbone

Za fil:

  • 230 grama mlevenih oraha
  • 325 grama šećera
  • 50 grama čokolade za kuvanje
  • 300 mililitara vode

Priprema: Mikserom umutiti brašno, marmeladu, 150 grama šećera, med, 225 grama mlevenih oraha, sodu bikarbonu i cimet. Dodati rendanu koru limuna. Testo sipati u nauljenu i papirom obloženu tepsiju. Peći 30 minuta na 200 stepeni.

Skuvati šerbet od 300 mililitara vode i 325 grama šećera. Kada provri, skloniti sa šporeta i dodati 230 grama mlevenih oraha i čokoladu izlomljenu na kocke. Ostaviti da se fil ohladi.

Patišpanj preseći na pola i filovati prvu koru. Staviti i drugu koru preko i celu tortu premazati ostatkom fila. Ukrasiti mlevenim orasima. Po želji stavite i umućeni posni šlag.