oduševiće vas
Mramorni kolač: Jednostavan, a sočan desert koji će zaseniti sve prethodne! (RECEPT)
Ovaj recpet možete pripremiti na dva načina- u kalupu za hleb ili klasičnih kocki
Objavljeno: 03.02.2020. 21:44h
Autor:
Autor:
U smesu možete dodati i naseckanu tamnu čokoladu, a dobra varijanta je i glaziranje kolača ili posipanje šećerom u prahu. Najbitnije je da ga dobro ohladite pre seckanja kako se ne bi mrvio.
Sastojci:
- 230 grama maslaca
- 250 grama šećera
- 1 vanilin šećer
- 4 jaja
- 500 grama brašna
- 1 prašak za pecivo
- 150 ml mleka
- 25 grama kakaa
- prstohvat soli
- korica jednog limuna
Mekane i tople buhtle sa pekmezom: Otkrivamo tajnu savršenog dizanog testa (RECEPT)
Priprema:
- Izmiksajte maslac u pahuljastu smesu sa 230 grama šećera, vanilin šećerom i prstohvatom soli.
- Dodajte 120 ml mleka, te jedno po jedno jaje i dobro izmiksajte.
- Dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo, a zatim dobro promešajte drvenom ili silikonskom kašikom.
- Podelite testo na dva dela.
- U jedan narendajte koricu limuna, a u drugi umešajte kakao, preostalih 30 ml mleka i 20 grama šećera.
- Kalup za testo namastite, a rernu zagrejte na 180 Celzijusa.
- Naizmenično izlijte smesu u kalup za hleb ili kuglof.
- Pomešajte smesu štapićem za ražnjiće kako bi ceo kolač bio prošaran.
- Pecite otprilike sat vremena u zagrejanoj rerni.
- Proverite čačkalicom je li pečen pa ga dobro ohladite pre seckanja i serviranja.
Mramorni kolač sa jagodama: Poslastica sa bogatim voćnim filom koju ćete stalno praviti! (RECEPT)
( Stil/Gastro.24 Sata.Hr )