oduševiće vas

Testenina sa belim lukom i maslacem: Savršeni kremasti ručak koji će vas raspametiti! (RECEPT)

Testetnina je uvek dobra ideja za ručak, a ovaj recept je pravo savršenstvo ukusa

Objavljeno: 11.01.2020. 13:05h 13:42h
Autor:
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 300 grama testenine
  • 3 kašike maslaca
  • 4 velika mlevena čena belog luka
  • 2 kašike brašna
  • 150 ml mleka
  • so
  • biber

Testenina sa mlevenim mesom i kobasicom: Budi sva vaša čula i odmah nestaje sa stola! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

  • Skuvajte testeninu prema uputstvu sa pakovanja, a dok se ona kuva vi napravite sos.
  • Na srednje jakoj vatri otopite maslac u tiganju.
  • Dodajte beli luk mešajući, te dinstajte 1-2 minuta.
  • Nakon toga, mešavinu maslaca i belog luka prebacite u blender, te ga uključite sve dok smesa ne postane glatka.
  • Vratite u tiganj na srednje jaku vatru i dodajte brašno.
  • Stalno mešajte i držite na vatri otprilike jedan minut.
  • Mleko polako ulijte u tiganj dok s drugom rukom brzo mešate sastojke u tiganju.
  • Pustite da se kuva na laganoj vatri dok se ne zgusne, a pritom stalno mešajte.
  • Kad testenina bude gotova, umešajte je u sos.
  • Po potrebi dodajte so i biber.

Testenina sa brokolijem i tunjevinom: Sigurni smo da bolju niste probali! (RECEPT)