Sastojci:
Foto: Shutterstock
Priprema:
- Na malo maslinovog ulja prodinstajte luk.
- Kada omekša, dodajte beli luk i spanać, dinstajte oko tri do pet minuta.
- Posolite i pobiberite.
- Ohladite, a zatim dodajte rendanu mocarelu i parmezan.
- Piletinu naseckajte na jednake šnicle, pa na svaki položite deo smese i zarolajte ih.
- U manju posudu stavite prezle i uvaljajte piletinu u njih.
- Rasporedite po vatrostalnoj posudi pa na svaku rolnicu dodajte komadić maslaca.
- Pravite li sos od paradajza, pomešajte pelate, dve kašike maslinovog ulja, jedan čen belog luka, bosiljak, so i biber.
- Stavite ga na dno posude pa u sos uronite piletinu.
- Pospite ostatkom mocarele i zapecite do zlatne boje, oko pola sata na 180 Celzijusa.
Zbog aromatičnih sastojaka poput spanaća i parmezana, ovaj recept će vas fascinirati