slatki greh

Francuski tost gotov za tren oka: Slatki doručak koji garantuje najlepši početak dana! (RECEPT)

Kada ne znate šta ćete sa ostatkom starog hleba, a ne jedu vam se obične prženice, francuski tost je idealan obrok

Objavljeno: 07.11.2019. 19:35h 19:39h
Autor:
Foto: Shutterstock

Mnogi su čuli za mini specijalitet francuski tost, ali mnogi ne znaju da ga naprave.

Dok se kod nas prženice najčešće služe u slanoj varijanti, francuski tost je doručak sa slatkim namazom.

Priprema:

  • U duboku posudu za pečenje razbijte dva jaja i ulijte pola velike šoljice mleka.
  • Posolite i dodajte cimet, a u smesu možete dodati i ekstrakt vanile.
  • Sve zajedno dobro promešajte.

Sočne prženice iz rerne sa sirom i kajmakom: Najukusniji obrok od bajatog hleba! (RECEPT)

foto: Shutterstock
  • Hleb naseckajte na deblje kriške, ubacite ih u posudu i pustite da odstoje dok ne upiju svu tečnost.
  • Najbolje bi bilo da iskoristite hleb koji je star dan ili dva.
  • Kriške prepržite u tiganju na malo maslaca. Za svaku stranu potrebno je dva-tri minuta.
  • Stavite kriške u pleh i pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni 10-15 minuta na 200 Celzijusa.

Prženice od šupljeg suvog hleba: Novi recept za fantastično jelo!