Skupili smo na jedno mesto savete poznatih kuvara. Da li ste znali da salata dobije lepši ukus kada u nju ubacite malo vanile? Iako zvuči čudno, čuveni kuvari tvrde da uz ovaj trik ona svaki put bude savršena.
Evo još nekoliko caka:
- Ako želite da dodate lagane note belog luka u jelo, ali se plašite da ne preterate sa mirisom, pre nego što stavite hranu, tiganj istrljajte čenom belog luka.
- Iskusnikuvarisu pronašli dostojnu primenu za pivo: ovo piće sa soja sosom biće odlična marinada za meso, a mala količina tamnog piva koja se doda prilikom grilovanja povrća učiniće ga još ukusnijim.
- Ako preterate sa količinom soli dok kuvate supu, ne očajavajte. Stavite malu količinu neke žitariceu gazu i umočite je u supu. Dok se kuva, žitarice će apsorbovati suvišnu so.
- Kako svinjsko mesone bi bilo tvrdo, posolite ga tek na kraju pečenja.
- Da bi se beli pirinačbrže skuvao, dodajte nekoliko kapi sirćeta u vodu.
- Da se žumance ne bi raspalo dok sečete kuvano jaje, umočite nož uhladnu vodupre toga.
- Za bolji ukus kafeubacite prstohvat soli u nju pre kuvanja.
- Premažite medom, konjakom ili sokom od šipkameso pre pečenja da biste dobili hrskavu koricu.
- Da bi meso bilo sočnije u tiganju kome pečete dodate koru od banane.
- Umesto prezli koristite mlevene orahe i jelo će imati bolji ukus.
- Ohladite tanjir ufrižiderupre nego što servirate jelo kako bi se brže ohladilo.
- Kuvano meso uvek jedite hladno, jer tako ima boji ukus.
- Da bi supa bila ukusnija, pre nego što je sklonite sa ringle, dodajte malo soka od šargarepe.
- Dodavanje vanileu salatu od povrća izgleda čudno, ali nakon toga je zaista ukusnija.
- Umesto sirćeta, koristitelimunov sok. Ukus citrusa neće poremetiti ukus jela, a hrana će biti zdravija.
Uz ove male trikove ukus hrane će uvek biti savršen