Od tikvicamožete napraviti lažnu picu, koja će uštedeti kalorije, a neodoljivo podseća na pravi italijanski obrok.
Sastojci:
- 2 većetikvice
- Šaka rendanog sira
- Pola šolje integralnog brašna
- Šunka
- Kečap
- So
- Origano
- Majčina dušica
Priprema:
Izrendajte tikvice i posolite ih, a nakon toga ih ostavite deset minuta. Kada su odstojale, stavite ih u krpu i dobro iscedite svu vodu.
Pomiješajte ih sa jajimai rendanimsirom. Dodajte integralnog, zobenog ili bademovog brašna. Na dve tikvice će vam biti potrebno pola šoljice brašna.
Ako se desi da testo bude previše retko, zgusnute gačija semenkama, ali ih pre dodavanja ostavite na desetak minuta u vodi.
Smesu izlijte na papir za pečenje i ubacite u rernu, pa nakon 15 minuta izvadite, dodajte šunku, sir, kečap ili nadev prema želji pa zapecite još par minuta.
Posolite i začinite origanomi majčinom dušicom.
Ovaj recept obećava pun ukus uz jako malo kalorija