lekovita svojstva

Zeleno blago koje čuva zdravlje i topi kilograme: Smršajte uz pomoć peršuna! (RECEPT)

Peršun se vekovima koristi zbog svojih neverovatnih isceljujućih svojstava

Objavljeno: 14.07.2019. 20:28h
Autor:
Foto: Shutterstock

Peršun nije samo začin, već i lekovita biljka koja ima mnoge zdravstvene prednosti.

Bogat je vitaminima A i C, gvožđem, cinkom,antioksidansima i drugim mineralima neophodnim za čovekovo zdravlje.

Leči jetru, normalizuje krvni pritisak, pomaže kod regeneracije tkiva, smanjuje količinu šećera u krvi i jača imuno sistem. Takođe, normalizuje varenje i ublažava stomačne tegobe.

Efikasno čisti telo od toksina i nečistoća, a istovremeno pomaže kod mršavljenja.

Evo kako uz pomoć peršuna možete rešiti problem sa viškom kilograma:

Peršun i soda bikarbona garantuju rezultat: Vitko telo i odličan holesterol za mesec dana! (RECEPT)

foto: Profimedia

Dijeta sa peršunom

Doručak:

  • 1 šolja kafe bez mleka, ali može kašičica šećera.

Užina:

  • 1 kašika narendanog korena peršuna i 1 jaje.

Ručak:

  • 100 grama kuvanog mesa, 1 kašika narendanog peršuna.

Užina:

  • 100 grama ili 200 grama sira, kafa ili čaj.

Večera:

  • 1 šolja jogurta
foto: Shutterstock

Čaj od peršuna

  • Uzmite 100 grama svežih listova peršuna i iseckajte.
  • Prelijte sa 2 litra vode i kuvati na laganoj vatri 10-15 mina.
  • Pijte najmanje jednom dnevno pola šolje na prazan stomak 10-14 dana.

Mnogo više od običnog začina: Štiti vas od raka, reume i prepun je vitamina C! Peršun će od sad biti vaša nova omiljena namirnica!

(Stil.Kurir)