OVO MORATE ZAPISATI
Otkrivena stara vojna tajna: Ovako se kuva pravi vojnički pasulj! (RECEPT)
Ovo jelo je bilo omiljeno među vojnicima nekadašnjeg JNA-a, a miris i ukus se i danas pamte
Objavljeno: 29.04.2019. 19:04h
Autor:
Autor:
Sastojci:
- 700 grama suvog pasulja
- 700 grama slanine
- velika šargarepa
- 2 velike glavice luka
- 3 kašike pirea od paradajza
- so
- biber
- začini po ukusu
- lovorov list
- feferon
- 300 grama usitnjene govedine
- 100 grama svinjske masti
- 3 kašike brašna
- 3 kašike crvene paprike
- 3 čena belog luka
Fantastičan trik koji smanjuje nadutost i gasove: Evo šta treba da uradite kada kuvate pasulj!
Priprema:
- Pasulj i suvo meso dobro namočite pre pripreme ili još bolje ostavite uveče da prenoći.
- Kratko prokuvajte, procedite i dolijte oko dve litre tople vode.
- Suvo meso prokuvajte, dodajte pasulju. Kožicu od slanine nemojte bacati, već je prodinstajte dok se sitno naseckana govedina dodaje naknadno.
- Dodajte pasulju povrće i začine, te kuvajte dok voda ne pobeli
- Dodajte pire od paradajza.
- Na masti kratko popržite brašno, crvenu papriku i beli luk za zapršku.
- Dolijte hladnom vodom i ulijte u lonac.
- Dodajte lovor i kuvajte nekoliko minuta na laganoj vatri.
Savet:
- Za dobar pasulj su vam potrebni razni sastojci mesa. Što je količina veća, to će pasulj biti bolji.
- Nemojte izbegavati zapršku.
- Meso, naročito ono suvo treba biti domaće kako bi bio savršen savršen ukus.
Kuru fasulje: Tradicionalni čorbast pasulj na turski način! (RECEPT)
( Stil/Dnevno.Hr )