Tragičan kraj Kenedijevih

Najpoznatija bajka 20. veka: Svi su mislili da su savšeni par, a stvarnost je izašla na videlo tek nakon stravične pogibije! (FOTO)

Nekoliko meseci nakon venčanja gotovo više nije ni izlazila iz stana i odbijala je da se pojavi na zakazanim događajima. To je Džona veoma pogađalo pa je on počeo da radi prekovremeno, trenira noću i često izlazi sa prijateljima zbog čega je Kerolin počela da sumnja da se on viđa sa drugim ženama

Objavljeno: 11.03.2019. 13:11h
Autor:
Foto: Profimedia

U julu ove godine obeležava se 20 godina od tragične smrti Džona Kenedija Mlađeg i njegove supruge Kerolin Beset-Kenedi. Supružnici su, zajedno s njenom sestrom Loren, izgubili živote u stravičnoj avionskoj nesreći, a s njihovim odlaskom neki se nisu pomirili ni do dana današnjeg.

I dok su neki njihovu ljubav opisivali kao najveću ikada, više je onih koji smatraju da su jedno za drugo zapravo bili pogubni.

Kerolin Beset-Kenedi i Džon Kenedi Mlađi su se upoznali u Njujorku kod Kelvina Klajna za koga je Kerolin radila kao PR, a upoznala ih je Keli Klajn, supruga slavnog dizajnera. Po drugo priči su se upoznali u Central parku gde su oboje trčali.

Iako je Kerolin prvo odbila poziv na sastanak, ubrzo se prodomislila pa su počeli da se zabavljaju. Nedugu nakon toga počele su pripreme za tajno venčanje koje se dogodilo 21. septembra 1996. godine.

Koliko je venčanje bilo tajno govori i činjenica da neki članovi porodice Kenedi nisu ni bili pozvani kako bi se sprečilo da mediji saznaju za to.

Život u senci starije sestre: Kako je Li Radzivil postala najveća suparnica Džeki Kenedi?

Pričalo se da je Kerolin zakasnila puna dva sata na sopstveno venčanje jer je doživela napad panike nakon što nije mogla sama da obuče venčanicu. Intimna večera za samo 40 zvanica nije mogla da bude romantičnija - u crkvi nije bilo struje, pa su svuda gorele sveće i lampioni, a mladenci su svoje zavete izrecitovali jedno drugome.

Venčanje je, uprkos trudu, ipak završilo na naslovnicama svih časopisa i nova opsesija porodicom Kenedi je rođena. Jedan od najpoželjnijih muškaraca na svetu, koji je mogao da ima bilo koju ženu, odabrao je onu koja nije bila ni bogata ni poznata, niti je imala porodično nasleđe. Razlog zbog kojeg je odabrao upravo nju bio je u nekim njenim drugim vrlinama - lepoti, jedinstvenom smislu za lepotu, lukavosti i inteligenciji. Njihova ljubavna priča zapravo je postala moderna bajka.

Kao gospodin i gospođa Kenedi svoj medeni mesecu su proveli u Turskoj, a po povratku kući dočekale su ih stotine paparaca. No bračna idila nije predugo potrajala. Kerolin je imala veliki strah od medija koji su želei da znaju svaku pojedinost o njoj, dok je za Kenedija to bila svakodnevna stvar koja ga je pratila ceo život. Isto tako, on je veoma želeo da ima decu, dok je ona odbijala da ostane u drugom stanju. Sve to je unelo razdor u njihov porodični dom, svađe su bile sve učestalije, a Džon je sve više boravio u iznajmljenoj sobi u hotelu, dok je ona ostala u njihovom stanu.

Drugo lice Džeki Kenedi: Pisma upućena njenom suprugu otkrivaju nepoznate detalje!

Zaluđenost ljudi za lepom Kerolin Beset-Kenedi rasla je iz dana u dan - preko noći se pretvorila u najveću ikonu stila, koju su čak i Ana Vintur, ali i Liz Tilberis, želele da je imaju na naslovnici Voga, odnosno Mari Klera, dok je Ralf Loren silno želeo da mu ona bude lična muza. Kenediju je to bio svakodnevni život pa je često mislio da mu je popularnost opala zbog supruge i onda je činio sve kako bi privukao pažnju medija.

Međutim, Kerolin je sve manje mogla da se nosi sa velikom popularnošću. Na neko vreme se preselila se kod najboljeg prijatelja Gordona Hendersona, a kada bi je paparaci pronašli, ona bi se trudila da bude neprimetna - spustila bi pogled i gotovo se uvukla u ramena. Njenim prijateljima bilo je itekako jasno da ona puca pod tolikim pritiskom, iz čega se jasno videlo da pati od depresije.

Nekoliko meseci nakon venčanja gotovo više nije ni izlazila iz stana i odbijala je da se pojavi na zakazanim događajima. To je Džona veoma pogađalo pa je on počeo da radi prekovremeno, trenira noću i često izlazi sa prijateljima zbog čega je Kerolin počela da sumnja da se on viđa sa drugim ženama.

Zbog svega toga ona je utehu pronašla u opijatima. Poznata je priča da je jedne večeri Kenedi stigao kući i pronašao je ispruženu na podu, odmah pored sofe, uneređenu i praznog pogleda, okruženu prijateljima homoseksualcima, dok je oko njih bio kokain. Ovo je ubrzo preraslo u zavisnost i svi su primećivali njene previše česte posete toaletima kako bi pojačala efekat narkotika.

Sahranila četvoro dece, umrla u 104. godini: Životna priča Rouz Kenedi, žene koja je stajala iza uspeha petorice muškaraca! (FOTO)

Njihove svađe su se uskoro pretvorile u fizičke obračune koji se nisu uvek završavali bezazleno. Kada je čula da se on ponovo viđa sa svojom bivšom devojkom, glumicom Deril Hanom to je prevršilo meru, ali oni koji su bili bliski s njom znali su da mu ona nikada neće dati razvod.

Zbog svoje nesigurnosti imala je potrebu da kontroliše i manipuliše svime, dok ju je zavisnost od kokaina učinila paranoičnom. Bila je ljubomorna na Džonovu sestru, ali i njegovog poslovnog partnera. Napetost je pojačala činjenica da je Džon želeo decu, kojoj je i smislio imena, ali je Kerolin to gnusno odbijala uz izgovor da ne želi da rađa decu u ovakvom svetu.

On joj je sve to opraštao najviše jer je u njoj video svoju pokojnu voljenu majku Džeki Kenedi, što u njenom modnom stilu, što u njenoj potrebi da sve kontroliše.

Kao što se Džon družio sa bivšim devojkama nakon venčanja tako je i Kerolin nastavila da se viđa sa bivšim dečkom, jednim od najpoznatijih muških modela Majklom Berginom.

Žena koja je znala šta svaki moćnik želi u krevetu: Ovako je Džon Kenedi varao Džeki! (FOTO)

Nakon jedne velike svađe Džon je nagovorio Kerolin da potraži stručnu pomoć i brinuo se da redovno uzima lekove. Vodio ju je na romantična putovanja i pristao na bračno savetovanje, ali ništa nije pomagalo.

Samo nekoliko dana pre smrti Džon je imao let s privatnim pilotom u malom avionu do Toronta, u kojem je imao sastanak. U četvrtak 15. jula 1999. godine posetio je hirurga na ortopediji kako bi mu skinuo gips s noge koji je dobio jer se šest nedelja ranije povredio na paraglajdingu, da bi se samo dva dana kasnije na nagovor Kerolinine sestre Loren našli na piću i probali da se pomire.

Ali ništa nije pomoglo. Umesto da razgovaraju, oboje su se odlučili na nesnosnu tišinu. Ipak, Kerolin je znala da mora, uprkos njihovim razmiricama, da prisustvuje venčanju njegovog rođaka Rorija Kenedija, ali nije želela da sama leti s njim, stoga je njena sestra Loren pristala da krene sa njima.

U petak 16. jula Džon je u svom kabrioletu poveo Loren Beset do privatnog aerodroma u Nju Džersiju. Na putu su zapeli u gužvu i stigli tek oko osam sati uveče, kada je već pao mrak. S njima u automobilu nije bila Kerolin, koja se, kako se kasnije saznalo, zadržala u kozmetičkom salonu na pedikiru.

Svi muškarci Džeki Kenedi: Izgubila nevinost u liftu, srodnu dušu pronašla u starosti! (FOTO)

Kako je otkrila stilistkinja Kolin Lajvli, Kerolin je poželela tačno određenu nijansu laka za nokte, koju je stalno proveravala na dnevnoj svetlosti, dok joj je telefon nepretano zvonio. Ali ona ga je ignorisala. Samo jednom se javila kako bi nestrpljivom sagovorniku s druge strane poručila da će, ukoliko je nastavi da je zove, biti još sporija. Čak tri puta je pedikirka morala da promeni boju na noktima, nakon čega je ipak izašla i s privatnim vozačem se uputila prema aerodromu.

Iako je imao dozvolu za upravljanje avionima, Džon F. Kenedi Mlađi i nije imao previše iskustva s malim Pajper Saratogom. Uz sve to, ni vremenski uslovi nisu im išli u korist. Nakon što je izgubio kontrolu nad upravljačem aviona u kojem su se nalazili Kenedi, njegova supruga Kerolin Beset-Kenedi i njena sestra Loren Beset se srušio u more, a očevici koji su prvi stigli na mesto tragedije su jedino mogli da proglase smrt troje putnika.

Godinu nakon stravične pogibije objavljen je i službeni izveštaj o nesreći u kojoj je kao glavni krivac imenovan upravo Džon F. Kenedi Mlađi, koji nije imao dovoljno iskustva da sam upravlja avionom noću, niti je, zbog noge, bio fizički spreman za to. Zbog svega toga roditelji Kerolin i Loren Beset tužili su Kenedijeve jer je Džon F. Kenedi Mlađi kriv za njihovu smrt te su kao naknadu dobili 15 miliona dolara.

Ostavili je da trune u bolnici, doživela 86. godina: Porodica Kenedi skupo platila ovaj greh! (FOTO)