UKUSNO I ZDRAVO
Riznica ukusa i zdravlja na tanjiru: Ovaj potaž od cvekle će vas raspametiti! (RECEPT)
Poznato je koliko je cvekla bogata nutritivnim svojstvima, a možete je jesti i u vidu čorbe
Objavljeno: 10.03.2019. 14:48h
17:10h
Autor:
Autor:
Sastojci:
- 3 cvekle srednje veličine
- 1 krompir srednje veličine
- 1 šargarepa
- 1 praziluk ili crni luk
- po želji pileća supa
- 1/4 kašičice belog luka u prahu
- po ukusu soli
- sok od pola limuna
- 1 kašičica belog bibera
- po ukusu pavlaka za kuvanje
- po potrebi maslinovog ulja
Čudesno korenasto povrće: Cvekla, rotkva, šargarepa i celer leče ovih 12 zdravstvenih problema!
Priprema:
- Praziluk dobro operite od zemlje i očistite, pa isecite na kolutove. Ko ne voli praziluk, može koristiti i crni luk.
- Šargarepu operite, očistite i izrendajte
- U zagrejan tiganj stavite malo maslinovog ulja i propržite praziluk i šargarepu.
- Cveklu i krompir dobro operite i stavite da se kuva u ljusci.
- Kuvane oljuštite i isecite na kocke, dodajte u praziluk i šargarepu, sve izmešajte, pa stavite u blender.
- Dodajte beli luk u prahu, biber, so, sok od limuna i pilećeg bujona onoliko koliku gustinu potaža želite.
- Sve umutite i poslužiti sa pavlakom.
Moćna cvekla: 5 stvari koje morate da znate o korenastoj kraljici zime!
( Stil/stvarukusa.rs )