preukusno

Napravite čuvenu fritatu: Ovaj tradicionalni italijanski omlet će vas oboriti sa nogu! (RECEPT)

Ovaj italijanski specijalitet se lako sprema, a možete da ga prilagodite svom ukusu.

Objavljeno: 14.02.2019. 20:45h 20:53h
Autor:
Foto: Profimedia

Fritata je italijanska verzija omleta, a ono što je sjajno je da se jednostavno sprema i da sastojke možete sami da odredite u zavisnosti od toga šta volite - možete da dodate iseckanu slaninu, šunku, povrće koje volite.

Sastojci:

  • Tri kašike maslinovog ulja
  • Deset jaja
  • Dve kašičice soli
  • Pola kašičice mlevenog bibera
  • 400 grama spanaća
  • Šaka čeri paradajza
  • Četiri praziluka
  • 220 grama feta sira

Piroške sa sirom: Najlepše italijansko testo, uspeva svaki put! (FOTO)

foto: Profimedia

Priprema:

Zagrejte rernu na 170 stepeni, pa ubacite podmazan pleh na pet minuta u rernu, kako bi se ulje zagrejalo.

U međuvremenu, u veću posudu razbijte jaja, umutite ih žicom, pa dodajte so i biber. Zatim dodajte spanać, čeri paradajz isečen na polovine, iseckan praziluk, i sve izmešajte.

Izvadite pleh iz rerne, u njega nalijte smesu i pecite oko 25 do 30 minuta, ili dok smesa ne dobije braonkastu koricu na ivicama.

Štedljivi recept moje majke: 3 ručka od kilogram mesa!