probajte

SAVRŠENA KADA JE NAPOLJU PAKAO: Gorica Popović podelila recept za RUSKU HLADNU ČORBU i oduševila

Recept Gorice Popović za rusku hladnu čorbu koji će vas oduševiti

Hrana & vino
Autor:
SAVRŠENA KADA JE NAPOLJU PAKAO: Gorica Popović podelila recept za RUSKU HLADNU ČORBU i oduševila
Foto: Shutterstock

Divnu srpsku glumicu Goricu Popović sudbina je obdarila brojnim talentima. Osim onog za glumu, u kojem publika već decenijama uživa, nije joj strano ni pevanje, slikanje, šivenje, ručni rad, pa ni kulinarstvo.

Imajući u vidu da je nedavno otišla u zasluženu penziju, Gorica uspeva da prerasporedi slobodno vreme na brojne aktivnosti, a često je pristuna i na društvenim mrežama.

Gorica Popović
foto: Kurir/Marina Lopičić

Nedavno je, uz fotografiju ručka za taj dan, napisala: “Njeno Veličanstvo Okroška. Ruska hladna čorba”.

Zahtevu brojnih pratilaca da podeli recept za nesvakidađnji specijalitet, Gorica je odmah udovoljila.

“Skuvati bujon od pola litra vode i kokošije kocke, dobro ohladiti i procediti da se ukloni masnoća. U to dodati 3 čaše kiselog mleka, 150 g seckane praške šunke, dva seckana barena jaja i iseckati 2-3 kisela krastavca. Sve izmešati, dodati seckani peršun i biber po želji. Dobro ohladiti i jesti hladno.”

Ubrzo su, na profilu Gorice Popović, osvanule poruke sa rečima zahvalnosti: “Hvala za recept, odlična je čorbica.”

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs