OVAKO PEKARI PRAVE NAJMEKŠE POGAČICA IKAD: Trik koji će vas ODUŠEVITI, zato što je tako JEDNOSTAVAN

Najmekše pogačice svih vremena dobijaju se tako jednostavno da prosto nećete verovati dok ne probate

Recepti
10:41h Autor:
OVAKO PEKARI PRAVE NAJMEKŠE POGAČICA IKAD: Trik koji će vas ODUŠEVITI, zato što je tako JEDNOSTAVAN
Pogačice, Foto: Printscreen/youtube/kuhinja valentina mašković

Kad imate ove mekane pogačice, doručak neće biti problem:

Sastojci:

  • 125gr putera ili margarina
  • 40gr. kvasca
  • 1 jaje
  • 300ml. jogurta
  • 100ml vode
  • 3 kašike brašna
  • 900gr. brašna

Za prelivanje

  • 100ml. maslinovog ulja
  • 200-250gr. jogurta
  • Za posipanje susam, lan

Priprema:

Umutite testo od brašna, vode, jogurta, kvasca i putera. Napravite male jufkice koje ćete lagano premesiti i staviti u vatrostalnu činiju pa naliti sa 250 grama jogurta. Ostavite da odstoje oko pola sata. Zatim ih prebacite u pleh, pa pecite oko pola sata na 200 stepeni Celzijusa.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs