OVAKO GRCI SPREMAJU MUSAKU OD PATLIDŽANA: Sočna, puna fila, a tako kremasta - niko joj ne može odoleti

Najsočnija i najbolja je grčka musaka sa patlidžanom - kremastije nešto niste odavno probali

Recepti
Autor:
OVAKO GRCI SPREMAJU MUSAKU OD PATLIDŽANA: Sočna, puna fila, a tako kremasta - niko joj ne može odoleti
Grčka musaka, Foto: Printscreen/youtube

Naš današnji predlog za ručak je grčka musaka.

Potrebno je:

  • 4 patlidžana
  • Posoljene ispeći u zagrejanoj rerni na 200c./20min.

Za fil:

  • 2-3 glavice crnog luka
  • 1 papričica
  • 1 paprika
  • 1 šargarepa
  • 500 gr. mlevenog mesa
  • 400gr. paradajza
  • So, suvi začin, biber, origano

Za bešamel sos

  • 50g. putera ili 50ml. maslinovog ulja
  • 2 kašike brašna
  • 500ml. mleka
  • So, biber ili 1/2 kašičice cimeta, ulje.

Priprema: Patližan očistite i isecite na kolutove, pa ga posoljenog 20 minuta pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Napravite fil tako što ćete propržiti crni luk, šargarepu, paradajz, meveno meso, papriku i papričicu i začine.

Dok se fil dinsta u tiganju, napravite u šerpici bešamel sos tako što ćete u zagrejanoj masnoći prepržiti 2 kašike brašna dok ne potamni, a onda postepeno muteći dolivajte mleko. Dodajte so i biber, a može i malo cimeta.

Složite musaku u vatrostalnu činiju, zalijte je bešamelom i pecite u rerni još pola sata.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs