PRAVI SE JEDNOSTAVNO

NAJLEPŠI ČOKOLADNI SLADOLED SE PRAVI BEZ PRESKUPIH APARATA: Ovo će biti omiljena poslastica vaše porodice

Obavezno isprobajte, to je najbolji čokoladni sladoled koji ste ikada probali.

Hrana & vino
Autor:
NAJLEPŠI ČOKOLADNI SLADOLED SE PRAVI BEZ PRESKUPIH APARATA: Ovo će biti omiljena poslastica vaše porodice
Recept za sladoled od čokolade koji se pravi bez aparata, Foto: Shutterstock

Za pripremanje sladoleda nije potrebno da budete majstor poslastičar, niti su vam potrebni skupi aparati. Nekada je dovoljno da imate samo malo mašte, volje i dobar recept.

Sastojci:

  • 200 g tamne čokolade
  • 5 žumanaca
  • ½ šoljice šećera
  • 500 ml mleka
Sladoled
foto: Shutterstock

Priprema:

1. Tamnu čokoladu otopite na pari.

2. U drugoj posudi dobro izmešajte žumanca i šećer (možete koristiti i onaj u prahu). Nakon što ste dobro istukli žumanca, lagano dodajte mleko i mešajte.

3. Smesu prebacite u manji lonac i dodajte otopljenu čokoladu. Mešajte na laganoj vatri dok se sastojci ne povežu, pa skinite s vatre pre vrenja. Ostavite je nekoliko minuta da se ohladi i prebacite je u zamrznutu limenu posudu, koju ste držali barem nekoliko sati u zamrzivaču.

4. Sve dobro promešajte i stavite u zamrzivač na 45 minuta. Izvadite smesu koja se već lagano stisnula i brzo je promešajte i vratite nazad u zamrzivač na još 45 minuta.

5. Ponovo je izvadite i ponovite postupak i vratite u zamrzivač i pustite još sat i po dok se potpuno ne stegne. Na ovaj način izbeći ćete stvaranje kristalića leda i dobićete ukusan kremasti sladoled.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs