JAGNJEĆA KAPAMA, ZABORAVLJENO SRPSKO JELO: Kalorično, zdravo i preukusno - savršeno jelo na kašiku

Jagnjeća kapama se decenijama sprema u Srbiji i savršeno je jelo na kašiku, ali ima jedan problem - potrebno je naći dobru jagnjetinu

Recepti
JAGNJEĆA KAPAMA, ZABORAVLJENO SRPSKO JELO: Kalorično, zdravo i preukusno - savršeno jelo na kašiku
Predlog za ručak: Jagnjeća kapama, Foto: Printscreen/youtube

Ako bismo birali gurmansko jelo na kašiku to bi svakako bila jagnjeća kapama:

Potrebno je:

  • Jagnjetina
  • 2 glavice luka
  • Paškanat
  • Koren peršuna
  • Sremuš
  • listovi peršuna
  • 1 praziluk
  • mladi luk
  • veza blitve
  • zelje
  • Spanać
  • Beli luk

Priprema: Meso osolite i stavite biber. Ostavite da odstoji. Zatim iseckajte svo povrće na sitno.

Meso uvaljajte u brašno i zapecite u masnoći. U toj masnoći dinstajte luk i paškanat. Dodajte meso i nalijte vodu. Krčkajte sve 2 sata. Dodajte svu zelen i poklopite da se skuva. Sve će još da se kuva oko 10 minuta. Poslužite uz kiselo mleko.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs