EVO KAKO DA NAPRAVITE SAVRŠEN DOMAĆI ŠLAG U 3 KORAKA, SA 2 SASTOJKA I ZA 20 MINUTA: Nikada ga više nećete kupiti

Teško je zamisliti bilo koju tortu ili tortu bez šlaga, jer bez njega nijedan desert ne bi bio tako ukusan, a da li znate da napravite domaći šlag?

Recepti
EVO KAKO DA NAPRAVITE SAVRŠEN DOMAĆI ŠLAG U 3 KORAKA, SA 2 SASTOJKA I ZA 20 MINUTA: Nikada ga više nećete kupiti
Foto: Shutterstock

Savršenu tortu, ne možemo zamisliti bez savršenog šlaga. Detalji su ti koji čine razliku, a jedan od njih je definitvno ono što ide na sam vrh skoro svake poslastice. Možemo posegnuti za brzim rešenjem iz kesice, ali prave domaćice znaju stari trik kako da napravite domaći šlag od mleka i šećera koji je bolji iz barem 3 razloga:

  • Ukus kao iz snova - prvo i najvažnije, domaći šlag nudi neuporedivo bogatiji i kremastiji ukus od onog iz kesice. Uz samo nekoliko osnovnih sastojaka - mleko, šećer i malo vanile - dobija se šlag koji je nežan, punog ukusa, i bez veštačkih aditiva koji su česti u kesicama. Razlika u ukusu je ne samo primetna, već i očaravajuća.
  • Tekstura koja pleše po nepcima - tekstura domaćeg šlaga se mora doživeti. On je vazdušast, mekan i savršeno se stapa sa svakim zalogajem torte. Za razliku od industrijskih varijanti koje mogu biti previše guste ili gumene, domaći šlag se topi u ustima, ostavljajući iza sebe trag nežnosti i zadovoljstva.
  • Zdravija alternativa - Bez konzervansa, veštačkih boja i aroma, on je čist proizvod koji slavi prirodne sastojke. Ovo je posebno važno za one koji vode računa o svom zdravlju ili imaju određene prehrambene restrikcije.
    Šlag
    foto: Shutterstock

Vreme pripreme:

20 minuta

Sastojci:

  1. 1/4 šolje hladne vode
  2. 10 g želatina u prahu
  3. 1 šolja mleka
  4. 1/2 kašike ekstrakta vanile
  5. 1/4 šolje šećera u prahu

Priprema:

Stavite mleko u posudu pa dodajte ohlađeni želatin, a zatim razmutite. Nakon toga dodajte šećer u prahu, ekstrakt vanile i liker po želji. Sada sve to lepo umutite, ostavite desetak minuta, pa ponovo umutite mikserom dok ne dobijete čvrst šlag. Prijatno!

Stil/ 24 sedam

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs