KAKO SE PRAVI NAJBOLJA SMESA ZA PALAČINKE, BEZ GREŠKE: Ovo pravilo određuje koliko JAJA i BRAŠNA ide u SMESU

Mnogi ne znaju kako se pravi najbolja smesa za palačinke i prave ogromnu grešku.

Recepti
KAKO SE PRAVI NAJBOLJA SMESA ZA PALAČINKE, BEZ GREŠKE: Ovo pravilo određuje koliko JAJA i BRAŠNA ide u SMESU
Foto: Stil

Palačinke su svima omiljena poslastica i gotovo da ne postoji osoba koja ih ne voli. Dobra stvar je što se brzo spremaju, ne iziskuju mnogo namirnica, te u svakom trenutku mogu da se priprme. Međutim, uprkos tome što je priprema veoma jednostavna, mnogi prave veliku grešku, te dolaze u situaciju da im palačinke budu žilave i da ne ispadnu kako treba.

Majstori za ovu poslasticu znaju određene cake, sa kojima nema greške, a glavna tajna krije se u smesi.

palačinke
foto: Shutterstock

Кoliko jaja dodati u testo?

Mnogi misle da što više jaja stave u smesu, to će ona biti ukusnija, izdašnija i bolja. Međutim, tu je najčešće i greška, zahvaljujući kojoj omiljena poslastica može postati žilava i tvrda poput gume. Dakle, ako stavite 3-4 jajeta na 500 ml mleka, to je previše, a jedno jaje je opet premalo. Ipak, kako onda potrefiti meru? Idealna količina je 2 jajeta na svakih 500 ml mleka. Upravo ovaj odnos obezbeđuje pripremu najlepših palačinki.

Osim jaja, bitna stavka je i brašno od kojeg takođe zavisi da li će palačinke biti mekane. Ukoliko koristite 2 jajeta i 500 ml mleka, onda dodajte 300 g brašna. Obavezno ga prosejte, a poželjno je da to uradite nekoliko puta.

Takođe, trik koji ja koristim i sa kojim nema greške, jeste da mi smesa ne bude previše gusta. na taj način, palačinke će biti tanje i mekše.

Uživajte u savršenim palačinkama!

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs