KADA PROBATE OVU MEKANU I VAZDUŠASTU POSLASTICU ODUŠEVIĆETE SE: Američke palačinke još se lakše prave od običnih

Za razliku od poznatih nam tankih, ove palacinke su deblje, mekanije i manjeg prečnika

Recepti
KADA PROBATE OVU MEKANU I VAZDUŠASTU POSLASTICU ODUŠEVIĆETE SE: Američke palačinke još se lakše prave od običnih
Foto: Shutterstock

Navikli smo na klasične palačinke, tanke i velike taman toliko da možemo da ih urolamo i iako ih obožavamo možda smo ih se već pomalo zasitili. Vreme je za promenu. Napravite američke palačinke, pufnaste i punog ukusa. Kad ih probate sigurno nećete zažaliti, osvojiće vaše srce i mozda izgurati obične palačinke sa prvog mesta.

Sastojci:

  • 2 jajeta (odvojeno belance i žumance)
  • 1 šolja brašna (130 g)
  • 3/4 šolje mleka (oko 200 ml)
  • 1/4 šolje jogurta (50 ml)
  • 1/4 šolje rastopljenog putera (oko 50 g)
  • 1 puna kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • vanilin šećer i ekstrakt vanile, za slatke palačinke

Priprema:

Odvojite belanca od žumanca. Žumace pomešajte sa mlekom i jogurtom pa dodajte rastopljen puter, šećer i so. Zatim, postepeno dodajte brašno sa praškom za pecivo i umutite u gusto testo (gušće nego za obične palačinke). U odvojenoj činiji umutite belance u čvrst sneg sa prstohvatom soli. Zatim, dodajte umućeno belance drugoj smesi i nežno izmešajte da se sve sjedini.

Zagrejte tiganj na srednju jačinu. Nauljite ga pa sipajte smesu kašikom tako da dobijete nekoliko palačinki. Jedna puna kašika smese je dovoljna za jednu palačinku. Sačekjte da se po površini pojave mehurići a zatim ih okrenite na drugu stranu i prižite još minut. Izvadite ih na tanjir pa ponovite sa preostalim testom. Od ove količine možete dobiti oko 15 palačinki.

Američke Palačinke
foto: Printscreen Youtube / Milina kuhinja

Možete ih filovati sa svežim voćem, čokoladom, preliti javorovim sirupom ili ih jesti u slanoj varijanti. Takođe jedu se tako sto naređate nekoliko njih jednu na drugu sa nadevom između.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs