PILETINA U KREMASTOM SOSU IZ RERNE: Brzinski ručak od 500 dinara, za celu porodicu, sprema se OČAS POSLA

Donosimo vam recept za najbrži i najjeftiniji ručak - piletinu u kremastom sosu iz rerne.

Recepti
PILETINA U KREMASTOM SOSU IZ RERNE: Brzinski ručak od 500 dinara, za celu porodicu, sprema se OČAS POSLA
Foto: Printscreen Youtube/ JECA SVAŠTARICA

Sastojci:

  • 400 g pilećeg belog mesa
  • 300 g pečuraka
  • 400 ml pavlake
  • 100 g slanine
  • 100 g kačkavalja
  • malo soli,bibera i ostalih začina po želji
  • 2 jajeta
  • 2 dl mleka
  • 2 glavice crnog luka
  • 3 čena belog luka

Priprema:

Iseći crni luk i beli luk i staviti da se proprži na tri kašike ulja, posoliti i mešati dok se luk ne kristalizuje, pa dodati seckanu slaninu. Propržiti, pa dodati iseckanu piletinu. Dodati začine, pa pržiti oko 5 minuta. Dodati pečurke. Kada je sve uprženo, sipati u vatrostalnu ili keramičku posudu. Umutiti jaja, pa dodati pavlaku i mleko, pa preliti piletinu. Peći na oko 250 tepeni, 15 ak minuta, pa posuti rendanim kačkavaljem.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs