NAJLEPŠA SLAVSKA TORTA SVIH VREMENA: Minjon torta je puna oraha i čokolade. Idealan spoj mekih korica i kremastog fila

Kada napravite Minjon tortu budite sigurni da će ona ispuniti sva očekivanja vaših gostiiju na slavi.

Recepti
Autor:
NAJLEPŠA SLAVSKA TORTA SVIH VREMENA: Minjon torta je puna oraha i čokolade. Idealan spoj mekih korica i kremastog fila
Recept za staru srpsku slavsku tortu, Foto: Printscreen/youtube

Pred nama je priprema mrsne slavske trpeze za Đurđic. Tom prilikom sa vama delimo recept iz Deda Miletove kuhinje za Minjon tortu:

Sastojci za 3 kore:

1. Kora: 5 belanaca,150gr šećera, kašika brašna, 200gr oraha

2. Kora: 5 belanaca,150gr šećera, kašika brašna, 200gr lešnika

3. Kora: 5 belanaca, 150gr šećera, kašika brašna, 200gr badema

Fil: 15 žumanaca; 15 kašika šećera; 100gr čokolade za kuvanje; 300gr maslaca.

Glazura (moze i ne mora): 200gr bele cokolade, 5-6 kašika ulja

Za ukras odozgo: Orasi, bademi, mleveni lešnici ili šta god da volite.

Minjon torta
foto: Printscreen/youtube

Priprema: Umutite penasto 5 belanaca, pa dodajte šećer. Kada se stvori jak šam, dodajte kašiku brašna i mlevene orahe. Sve lagano izmešajte kašikom pa pecite u zagrejanoj rerni na pek papiru. Kada korica porumeni, izvadite je iz rerne i ostavite da se ohladi i čeka filovanje. Tako napravite i preostale dve korice za tortu.

Fil spremate tako što na pari ukuvate 15 žumanaca i 15 kašika šećera. Dok neprestano mešate ovu smesu dodajte i 100 grama čokolade za kuvanje. Fil sklonite sa pare da se prohladi pa posle mu dodajte 300 grama maslaca.

Ohlađene kore i ohlađen fil spojite u prelepu torticu koju ćete preliti sa otopljenom belom čokoladom i par kašika ulja. Pospite mlevene orahe po vrhu, da bi torta izgledala lepše i bogatije.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs