BRZI I LAKI PIZZA MAFINI: Sjajna kombinacija za sve ljubitelje pice i mafina, ukus će vas oduševiti, pravićete ih ponovo

Idealni za sve prilike: doručak, užinu, večeru, za poneti ili za proslave i rođendane, sa njima nema greške.

Recepti
Autor:
BRZI I LAKI PIZZA MAFINI: Sjajna kombinacija za sve ljubitelje pice i mafina, ukus će vas oduševiti, pravićete ih ponovo
Brzi i laki pizza mafini., Foto: printscreen/youtube/ CooKing

Recept za ove pica mafine je krajnje jednostavan a dobijate fantastičnu kombinaciju zalogajčića za sve prilike ili čak i iznenadne goste.

Prave se veoma lako i brzo a možete i da eksperimentišete sa sastojcima zavisno od toga šta najviše volite da jedete ili imate u frižideru, nema greške!

SASTOJCI:

  • 4 Jajeta
  • So
  • 270 g Kisele Pavlake
  • 100 ml Ulja
  • 1 kašike Kečapa
  • 1 kašičica Origana
  • 100g oštrog Brašna
  • 100 g Kukuruznog Brašna ( može i integralno kukuruzno Brašno,ali i obično)
  • 1 kašičica Praška za pecivo
  • 200 g stišnjene Šunke
  • 100 g Sira (Gauda, Kačkavalj, Trapist…)

ZA PREMAZ:

  • Kečap
  • Origano
  • Sir

PRIPREMA:

U posudu sjednite pšenično i kukurzno brašno sa praškom za pecivo i origanom.

Mikserom umutite penasto jaja i so.

Zatim dodajte kiselu pavlaku, ulje, kašiku kečapa, pa umutite još malo mikserom.

Postepeno dodajte mešavinu suvih sastojaka, pa umutite mikserom, dok ne dobijete ujednačenu masu.

Kalup za mafine obložite papirnim korpicama i izlite smesu u njih. Pecite u zagrejanoj rerni na 190 C dvadesetak minuta.

Zatim preko mafina premažite kečap, pospite sir i oragano.

Vratite u rernu i pecite još 5 minuta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs