NAJBRŽI I NAJLAKŠI RUČAK: Posle njega ne ostaje puno prljavih sudova a ove jeftine sastojke poseduje svaka kuća

Kada ste u škripcu sa vremenom nema boljeg rešenja od ovog recepta za brzinski a ukusan ručak.

Recepti
Autor:
NAJBRŽI I NAJLAKŠI RUČAK: Posle njega ne ostaje puno prljavih sudova a ove jeftine sastojke poseduje svaka kuća
Brz i jefitn ručak za celu porodicu., Foto: printscreen/youtube/ JECA SVAŠTARICA

Ovaj ručak sa pelatom, pavlakom i testeninom je jako ukusan a vrlo brzo se priprema. Posle njegove pripreme nema puno prljavih sudova!

Lagano je, sočno i idealno za sve ljubitelje testenine. Ukoliko ste u potrazi za brzim ručkom ovo je pravi recept za vas. Možete koristiti i testeninu po izboru a i umesto pavlake za kuvanje staviti kiselu pavlaku.

SASTOJCI:

  • 250g testenine
  • 400g pelata
  • 200g neutralne pavlake
  • 50g parmezana
  • 200g kackavalja (gauda)
  • zacini(so,biber,origano,slatka paprika)

PRIPREMA:

U tepsiju sipati paradajz pelat odnosno pulpu paradajiza. Preko toga dodati dve kafene kašike šećera. Zatim dodati neutralnu pavlaku i parmezan. Potom dodati rendani kačkavalj po izboru.

Preko svega dodati začine i sve dobro izmešati. Staviti u rernu da se krčka oko 20minuta na 180 stepeni. Za to vreme vrlo kratko prokuvati 250g testenine. Može po izboru a u receptu su se koristile taljatele.

Procediti testetninu te je dodati u sos i sve dobro promešati. Za kraj možete dodati još 100g sira po izboru i peršuna. Vratiti u rernu na joj 10ak minuta na 150 stepeni. Prijatno !

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs